Mi lehet jobb annál, mintha az ember hivatása és hobbija egymásba fonódik? Szinte semmi, hiszen így a munka nem teher többé, hanem élvezet. Erre remek példával szolgál Romain Thiery, aki a képek és a hangok művésze.

A francia fotográfus és zongoraművész szerencsésnek tarja magát, amiért a szívéhez két közelálló művészeti ággal foglalkozhat nap, mint nap. Az elhagyott helyek egyébként is remek fotózási környezetet jelentenek, de azok, melyekben magára hagyott zongorák állnak, Thiery számára igazi csodavilágot jelentenek. Természetesen vegyes érzéseket keltenek benne ezek az épületek, hiszen a bennük romos állapotban lévő zongorák számára nem csupán tárgyak, vagy eszközök. A történetük, a bennük lakozó rejtélyek, a fába zárt lenyűgöző hangok elveszetten állnak.

Romain Thiery magányos zongorák nyomábanForrás: romainthiery.fr

A "Requiem for pianos" sorozatom bizonyítéka a zenéhez és fotózáshoz való elköteleződésemnek és a szenvedélyemnek.

Körülbelül ötven fénykép központi témája a zongora. Ahhoz, hogy ezek a lenyűgöző fotók elkészülhessenek, Thiery több országot is beutazott, mint például Franciaország, Olaszország, Belgium, Ukrajna, Németország és Lengyelország.

A fotós csak annyit kér, miközben nézed a képeket, képzeld el hozzá azokat a dallamokat, melyeket egykor ezeken a szépséges zongorákon játszhattak.

Fotó: Romain Thiery