Diane Keaton nem véletlenül az egyik kedvenc hollywoodi dívánk. Természetessége, különcsége, az élethez való hozzáálllása példaértékű. Ezúttal az is kiderült, hogy imádja a kreatív lakberendezési megoldásokat: a színésznő könyvet írt arról, hogyan épült meg a háza, amit Pinterest-ötletek alapján álmodott meg.

Akik csak színészetéért rajonganak, nem is nagyon tudnak arról, hogy Diane Keaton korábban is foglalkozott ingatlanfejlesztéssel. Vásárolt, renovált, és eladott házakat, így van némi tapasztalata az ingatlanok területén. Saját házát azonban egészen rendhagyó módon terveztette meg. A színésznő óriási megszállottja a Pinterestnek, innen szedte össze azokat az ötleteket, amelyek aztán megjelentek az álomotthon terveiben is, majd egy könyvben részletezte, hogyan is állt össze mindez az inspirációtól a megvalósításig.

Diane Keaton könyvet írt arról, hogyan épült meg a háza, amit Pinterest-ötletek alapján álmodott megFotó: Jesse Stone

Diane Keaton, akit egyébként barátnője, a filmrendező Nancy Meyers fertőzött meg a Pinterest-őrülettel, saját bevallása szerint 5 éven keresztül gyűjtögette az alkalmazáson a képeket, amíg összeült a tervezőkkel, hogy megnézzék, hogyan és mit lehet megvalósítani ezekből. A 743 négyzetméteres otthon Los Angeles külterületén található, a rusztikus házairól híres Sullivan Canyonban.

A The House That Pinterest Built (A ház, amit a Pinterest épített) a Pinterest táblák összeállításától kezdve arról is ír, hogyan képes egy-egy kép, egy ötlet inspirálni, és hogyan érdemes belefogni a megvalósításba. Keaton tippeket ad a bútorok kiválasztásához, a hálószoba megtervezéséhez, a konyha elrendezéséhez. Bepillantást enged saját házának tervezési folyamataiba, és természetesen tele van szebbnél szebb képekkel, amelyekkel bejárhatjuk az elkészült álomotthont. A színésznő szerint az otthon végső soron a nyugalom szigete, és ennek megfelelően kell azt kialakítani. 

Fotó: Lisa Romerein