A 38 éves Philippa 2 évvel ezelőtt váltott életmódot. A rengeteg munka mellett soha nem foglalkozott az egészségével, majd jött egy pont, amikor be kellett vallania magának: nagyon rossz úton jár. Sportolni kezdett és megreformálta az étkezését, aminek következtében 40 kilót fogyott. Olvasd el Philippa életmódváltó tippjeit. 

  • 1. Vedd körbe magad inspiráló emberekkel

Ha belevágsz az életmódváltásba, nagyon fontos, hogy olyan emberekkel vedd magad körbe, akik biztatnak és támogatnak. A mérgező "barátokat", azokat, akik nem értik, hogy miért olyan fontos ez neked, felejtsd el. Ideális, ha a párod, vagy barátnőd is csatlakozik az életmódváltáshoz, így együtt tudjátok átvészelni a nehezebb időszakokat, és tudjátok egymást hajtani, ha arra van szükség.

  • 2. Ne félj kérdezni

Amikor elkezdtem az életmódváltást, rengeteg kérdésem volt. Nem csak azt kellett megtudnom, hogy mit kell változtatnom az étkezésemen, és milyen edzésekre van szükségem, de ahogy elmélyültem ezekben, csak még több kérdésem lett: egyre inkább foglalkoztatott, hogy jól csináljam, és tudjam, mire van szüksége a testemnek. Ezek tudatában pedig még inkább küzdöttem a célomért.

A 38 éves Philippa 2 évvel ezelőtt váltott életmódot, összesen 40 kilótól szabadult megForrás: Womenshealt/Philippa
  • 3. Légy türelmes

Ha sok súlyfelesleged van, legyenek reális céljaid, és legyél türelmes. A lassú, de biztos fogyás a legjobb út, ha sürgeted magad, akkor azonban veszélyes terepre tévedtél: a gyors fogyás csak rövidtávon használ, majd szépen visszatérnek a régi rossz szokások. Ezt feltétlenül kerüld el, haladj lépésről lépésre, így egész életedben élvezheted majd az életmódváltás pozitív hatásait.

  • 4. Legyél következetes

Határozz meg reális célokat. Gondold át, hogy mennyi időt tudsz sportolásra szánni. Ne ess abba a hibába, hogy egyik héten 100%-osan, aztán 30%-osan teljesíted a kitűzött feladatokat. Próbálj egyenletes, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, legyél következetes. A kis célok elérését igenis ünnepeld meg, hiszen a részsikerek visznek tovább az úton. 

  • 5. Ne add fel

Talán nem meglepő, ha azt mondom, nem könnyű ez az út. Vannak napok, amikor az ember nem akar edzeni, vagy amikor elcsábul egy hamburgernek, de ez teljesen normális, minden életmódváltó átéli. Ettől még ne könyveld el túl nehéznek a feladatot, és ne add fel egy csapásra az egészet. Gondolj a motivációra, az túllendít a nehézségeken.

Ne add fel, gondolj a motivációra, az túllendít a nehézségeken - IllusztrációForrás: Shutterstock