Hercegi esküvő: az időtlen elegancia ihlette Meghan Markle menyasszonyi ruháját

Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Wpa Pool -
esküvő menyasszonyi ruha Meghan Markle
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A királyi család rajongói hónapok óta találgatják, milyen ruhában mondja ki Meghan Markle a boldogító igent. Most végre megérkeztek az első képek Harry herceg menyasszonyáról, és a tervező kilétére is fény derült. 

Mindenki arra volt kíváncsi, hogyan hozza összhangba a királyi hagyományokat, saját - modern, friss, kifinomult - stílusával Meghan Markle. Az is hónapok óta izgatja a divatrajongókat, hogy ki az a szerencsés, akit felkértek az álomruha megtervezésére.

Meghan Markle a templom előtt Forrás: Getty Images/PA/Wpa Pool

Meghan az első képek alapján egy nagyon egyszerű fazont választott. A csónaknyakú, hosszú ujjú ruha abszolút letisztult, a korábbi találgatások ellenére sem csipke, sem gyöngyök, sőt, semmilyen díszítés nincs rajta. Sokakat meglepett az egyszerűsége, egyedül a tiara csillogott ki a menyasszonyi viseletből.

Meghan Markle tiarája Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Wpa Pool

A ruhát Clare Waight Keller tervezte, aki az első női művészeti igazgatója a francia Givenchy divatháznak. Így nem jött be azoknak a jóslata sem, akik úgy vélték, Meghan brit tervező ruhájában megy férjhez. A Kensington Palota hivatalos közleménye szerint Meghan és a tervező együtt álmodták meg a ruhát, amiben az időtlen, minimalista eleganciát akarták megragadni.

Meghan Markle a templom lépcsőjén Forrás: Getty Images/PA/Wpa Pool

Érdemes a fátyolról is szót ejteni, ennek ugyanis komoly üzenete volt. A Nemzetközösség 53 országának mondott köszönetet az újdonsült hercegné és nagykövet: ezen országok jellemző növényét hímezték az öt méter hosszú selyemtüll fátyolra.

Meghan Markle és Harry herceg Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Wpa Pool

A királyi esküvőkön elmaradhatatlan tiarát II. Erzsébet királynő adta kölcsön az esküvőre: a briliáns gyémántokkal kirakott fejdísz 1932-ben készült. Egyébként nem ez volt az egyetlen ékszer, amit Meghan viselt: a fülbevalót és a karkötőt a szintén francia Cartier vállalat készítette. Ami a cipőt illeti, az is egy kifinomult, selyem duchesse Givenchy.

Meghan Markle és Harry herceg az esküvő után Forrás: Getty Images/PA/Wpa Pool

Isten is hercegnének teremtette Meghan Markle-t

Május 19-én esküszik örök hűséget Harry herceg és Meghan Markle. A délben kezdődő ceremónia az egész világot lázban tartja, és ahogy annak idején Katalin és Vilmos nagy napját, úgy Harry és Meghan esküvőjét is élőben követhetjük majd. Mi is lázasan készülünk az eseményre, ezúttal Meghan stílusevolúciójának jártunk utána!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.