Óriási károkat okozott a vihar Demjén Rózsi dióspusztai birtokán: fákat csavart ki. A legenda és felesége is otthon tartózkodtak eközben...

Én itt békét és megnyugvást találtam, de az utóbbi időben izgalomból sem volt hiány - kezdte a történetet Demjén Rózsi a Blikk megkeresésére, akinek birtokán óriási pusztítást végzett a vihar. 

Demjén Ferenc interjú otthonábanFotó: Hirling Bálint - Origo

"Harminc fát csavart ki a szél, s csak a szerencsén múlt, hogy az egyik nagy fenyő nem a házra dőlt. Sosem felejtem el, mert itthon voltunk. Amikor a masszőr megérkezett, még egész jó idő volt, és javában dolgozott rajtam, amikor dörögni kezdett az ég. Egyszer csak iszonyatot csattanást hallottunk a hátsó ajtó mögül, és kiderült, hogy kidőlt a magas fenyőfa, ami közvetlenül a ház mellett állt. Óriási szerencse volt, hogy ez a hatalmas fekete fenyő nem a ház felé dőlt, de károkat így is okozott. Akkor egyszerre több fát is kicsavart a szél, és hívnunk kellett egy céget, hogy takarítsanak fel, olyan nagy volt a pusztítás. Alig hittünk a szemünknek a feleségemmel, szinte mindenütt letört ágak hevertek, ami egy erdős területen nem szokatlan látvány, valahogy mégis lehangoló. Szerencsére a biztosító állta a kárelhárítást."