Samantha Gallier gyermekkora egyáltalán nem volt felhőtlen. Több időt töltött kórházban, mint játszótéren. Komoly betegséggel született, ami miatt több műtéten is át kellett esnie. Kétszer a klinikai halál állapotába került, de ekkor is élni akarása győzött. A most 27 éves Samantha ma már teljesen egészséges, sőt fitneszmodellként versenyez.

Súlyos szívbetegséggel jött világra Samantha Gallier. Az orvosok nem jöttek rá azonnal, hogy baj van, csak akkor derült ki, amikor 10 napos korában édesanyja kezében elvesztette az eszméletét. Ekkor diagnosztizálták vele született szívbetegségét. Három lyuk volt a szívén, problémák voltak a szívbillentyűkkel, továbbá aorta- és tüdővéna-szűkülete volt. Négyszer kellett komolyabb beavatkozást végezni, két alkalommal a klinikai halál állapotában volt két percig, de sikerült újraéleszteni.

Samantha Gallier gyerekkorában a műtétek miatt annyira gyenge volt, hogy kézzel kellett etetniForrás: Instagram//the_hearty_lifter_fitness

Az egyik műtétem előtt kereszteltek meg a kórházban, mert senki nem gondolta, hogy túlélem

 - mesélte Sammi. Gyermekkorát kórházi vizsgálatok és műtétek övezték, gyakran kimaradt az iskolából, és az egészségi állapota miatti félelem megakadályozta, hogy részt vegyen a kortársaival különböző programokon, például a sportfoglalkozásokon.

Amikor 12 évesen túl voltam az utolsó műtétemen, emlékszem, nem is akartam megnézni a hegemet. Ebben a korban már érzékenyek ilyesmire a lányok, nem beszélve arról, hogy a betegség mennyi mindenben korlátozta az életvitelemet.

Sammi férje segítette és bátorította őt, hogy kipróbálja magát a testépítés világábanForrás: Instagram//the_hearty_lifter_fitness

Az elmúlt években Sammi élete gyökeresen megváltozott. Rátalált a szerelem, majd hozzá is ment Tomhoz, aki segítette és bátorította a lányt, többek között a sport iránti elköteleződés is tőle származik. Öt évvel ezelőtt kipróbálta magát az edzőtermek, a testépítés világában, és azóta is megmaradt a szenvedélye. "Mióta edzőterembe járok, az orvosok csodálkozva nézik, hogy mennyire egészséges vagyok - a szívem is. A legjobb az egészben, hogy rengeteget javult az edzettségi szintem, és a korábbi magas vérnyomásom, amire gyógyszereket kellett szednem, stabilizálódott." Samminek azonban el kell fogadnia, hogy ebben is vannak számára korlátok.

Tiszteletben kell tartanom a testem korlátait

- mondja. Hetente négy-öt alkalommal jár edzőterembe, az orvosok azonban szigorúan megszabták, hogy hány kilós súlyt emelhet. Amikor kiderült, hogy 70 kilót is kinyomott, az orvosai ezt szigorúan megtiltották neki. Eredetileg 5 kilóra akarták korlátozni a maximum súlyt, végül a 30-at még engedélyezték neki. Nem csak a súlykorlátozásra, de arra is oda kell figyelnie, hogy a vérnyomása az edzés során ne menjen túl magasra. Pulzusszáma nem haladhatja meg a 155/perc mértéket, különben az aortaívben lévő hegszövet sérülhet, és újabb sebészeti beavatkozásra lehet szüksége. A pulzusát ezért szívritmus-monitorral ellenőrzi végig az edzés során. 

Sammi 2017-ben fitneszmodellként indult egy versenyenForrás: Instagram//the_hearty_lifter_fitness

Sammi kitartásának fontos mérföldköve volt, hogy 2017-ben fitneszmodellként indult egy versenyen. Most az a célja, hogy még több izmot építsen, és egyre több versenyen indulhasson. Az orvosok pedig reménykednek benne, hogy több szívműtétre nem lesz szükség, és valóban folytathatja a versenyzést, miközben motivál és inspirál másokat.