Prevenciós jelleggel vállalta a masztektómiát Turóczi Réka

Forrás: Instagram/irunmom -
műtét regeneráció prevenció sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégi Ez Zsír! magazinban Turóczi Réka hobbifutó, triatlonista, blogger volt Sarka Kata vendége a LifeTV-n. Réka többek között arról mesélt, miért vállalt be egy drasztikus műtétet, és hogyan érzi magát azóta. 

Réka prevenciós céllal feküdt kés alá, és elvégeztette a kétoldali profilaktikus masztektómiát. Ahogy maga magyarázza el, ez az emlő teljes mirigyállományának eltávolítását jelenti. A háromgyermekes anyukának az orvosok javasolták a genetikai vizsgálat elvégzését, miután édesanyjánál emlőrákot diganosztizáltak.

A regeneráció alatti mozgásszegény élet nehéz volt Réka számára, hiszen mindennap sportol Forrás: Instagram/irunmom

"Nem volt rákos elváltozás a testemben, illetve a szöveteimben. Ez egy genetikai mutáció, amit édesanyámtól örököltem. Ő ennek következtében kialakult mell daganat és petefészek áttét következtében hunyt el" - meséli Réka, akiről kiderült a vizsgálat során, hogy sajnos abba az 50%-ba tartozik, aki örökli a mutációt. "A B12 pozitív azt jelenti, hogy hajlamos vagyok nőgyógyászati daganatokra" - mondja. Réka számára így egyértelmű volt, hogy elvégezteti azokat a műtéteket, amelyek hozzásegítenek egészsége megtartásához. A masztektómiát követően a petefészek-eltávolító műtét is sorra fog kerülni.

- vallja Réka, akit megrögzött sportolóként az sem tartott vissza, hogy hetekre le kellett mondania az edzésről. A hat hét kötelező regeneráció első három hetében nem is érezte magában az erőt, a negyedik héttől azonban nehéz volt a mozgásszegény élet, hiszen Réka mindennap sportol, így nagyjából 80 edzésóra maradt ki. "De ez tényleg semmi ahhoz képest, hogy mit nyertem ezzel a műtéttel" - vallja.

Nézd meg a teljes beszélgetést!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.