A hétvégi Ez Zsír! magazinban Turóczi Réka hobbifutó, triatlonista, blogger volt Sarka Kata vendége a LifeTV-n. Réka többek között arról mesélt, miért vállalt be egy drasztikus műtétet, és hogyan érzi magát azóta. 

Réka prevenciós céllal feküdt kés alá, és elvégeztette a kétoldali profilaktikus masztektómiát. Ahogy maga magyarázza el, ez az emlő teljes mirigyállományának eltávolítását jelenti. A háromgyermekes anyukának az orvosok javasolták a genetikai vizsgálat elvégzését, miután édesanyjánál emlőrákot diganosztizáltak. 

A regeneráció alatti mozgásszegény élet nehéz volt Réka számára, hiszen mindennap sportolForrás: Instagram/irunmom

"Nem volt rákos elváltozás a testemben, illetve a szöveteimben. Ez egy genetikai mutáció, amit édesanyámtól örököltem. Ő ennek következtében kialakult mell daganat és petefészek áttét következtében hunyt el" - meséli Réka, akiről kiderült a vizsgálat során, hogy sajnos abba az 50%-ba tartozik, aki örökli a mutációt. "A B12 pozitív azt jelenti, hogy hajlamos vagyok nőgyógyászati daganatokra" - mondja. Réka számára így egyértelmű volt, hogy elvégezteti azokat a műtéteket, amelyek hozzásegítenek egészsége megtartásához. A masztektómiát követően a petefészek-eltávolító műtét is sorra fog kerülni. 

A gyermekeimnek nagyobb tragédia, ha anya nélkül nőnek fel, mint nekem a műtét

- vallja Réka, akit megrögzött sportolóként az sem tartott vissza, hogy hetekre le kellett mondania az edzésről. A hat hét kötelező regeneráció első három hetében nem is érezte magában az erőt, a negyedik héttől azonban nehéz volt a mozgásszegény élet, hiszen Réka mindennap sportol, így nagyjából 80 edzésóra maradt ki. "De ez tényleg semmi ahhoz képest, hogy mit nyertem ezzel a műtéttel" - vallja.

Nézd meg a teljes beszélgetést!