Az iskola bár csak most ér véget, már kezdhetünk is a szeptemberi kezdésre készülni. A tanulás egyik szinte elengedhetetlen kelléke az íróasztal, mely ára azonban akár horrorisztikus is lehet. Mi most összegyűjtöttünk pár igazán remek, de a kínálat szempontjából olcsó darabot.

 

Forrás: Shutterstock
Első osztályba megy a gyerek: segítünk, hogy jól válassz iskolatáskát!
Iskolakezdéskor rengeteg dolgot kell beszereznünk. Ha még nem történt meg, akkor hamarosan részt veszel az első igazi szülői értekezleteden, melyen többek közt kapsz egy listát, hogy miket kell megvenned szeptemberig. Ezek közül az egyik legfontosabb az iskolatáska. Ehhez adunk némi segítséget. Olvass tovább!

Milyen íróasztalt válasszunk?

A szín tekintetében a szobához illőt érdemes vásárolni, de öntapadós tapétával akár egy régebbit is az adott stílushoz lehet igazítani. Vannak hiperszuper állíthatós, többfiókos változatok is, de nem mindig a „több” a jobb. Pár kiegészítővel – lámpával, irattartóval, ceruzatartóval – a gyermek ízléséhez lehet alakítani, melyet aztán akár évről évre meg is tudunk újítani. Érdemes tehát egy „örök darabot” venni, és apróságokkal feldobni, így hosszú távon sokkal jobban járunk.

A már említett fiókos változatok is nagyon népszerűek, de egy alapdarabhoz is könnyen találhatunk megfelelő méretű tárolót, sőt, sok esetben így a pénztárcánkat sem kell túl nagyra nyitnunk. Nem kell megrémülnünk a számítógépasztalként forgalomban lévő asztaloktól sem. Remekül kihasználhatóak íróasztalként is.

1. Petrik íróasztal Mömax 13 990 Ft, 2. MICKE íróasztal IKEA 12 990 Ft, 3. Alpin íróasztal enterieur.hu 14 700 Ft, 4. KARUP tölgy íróasztal Jysk 7500 Ft, 5. Arian íróasztal KIKA 8490 Ft, 6. DEL-Tanuló íróasztal enszobam.hu 12 990 FtForrás: Life.hu

Hová kerüljön a gyermek íróasztala?  

Fontos, hogy a gyerekszobában világos helyre tegyük - remek hely például az ablak alatti vagy melletti rész. A kisebb vagy fiatalabb testvérrel közösen birtokolt gyerekszobában azonban előfordulhat, hogy nem áll rendelkezésre elegendő hely egy íróasztal, tanulósarok kialakítására. Ezt a szerepet az ebédlőasztal is betöltheti. Ekkor azonban fontos, hogy az adott helyiségben ne éljünk a tanulási idővel párhuzamosan családi életet. A gyermeknek nyugodt környezetre van szüksége ahhoz, hogy figyelme ne kalandozzon el – a beszélgetés, rádió, tévé zavarhatja. Tehát látszik, hogy fontos lehet egy íróasztal beszerzése, ugyanakkor az első egy-két évben még nem létszükséglet.