Ha szeretnél egy igazán izgalmas nyári manikűrt, akkor ezt az ombre festést kell kipróbálnod. A legjobb benne, hogy sokféle stílusban el lehet készíteni, lehet pasztell vagy neon, ráadásul bármilyen színek és árnyalatok. De az unikornislázat is meglovagolhatod. Mutatjuk, hogyan!

Amire szükséged lesz:

  • Világos alaplakk
  • 3-4 féle színű lakk (legjobb a géllakk hatású körömlakk, mert sokkal tartósabb, mint a hagyományos fajta)
  • fedőlakk
  • szivacs (legjobb választás a kozmetikai szivacs, ez kellően tömör)
  • folyékony latex

Elkészítése:

Bármilyen manikűrt készítesz, az első lépés mindig a polírozás legyen. Ehhez a legegyszerűbb, drogériákban is kapható polírozóra lesz szükséged, amivel szép egyenletes felületet kapsz, amin sokkal tartósabb lesz majd a lakkozás.

N A I L S B Y C A M B R I A (@nailsbycambria) által megosztott bejegyzés,

Első lépésként fesd ki a körmödet egy világos alaplakkal, ami lehet fehér, nude, vagy a választott színeid között a legvilágosabb. Miután megszáradt, vigyél fel folyékony latexet a körmeid köré. Ma már drogériában is beszerezhető ez a praktikus kis termék. Ezzel tudod megakadályozni, hogy a szivaccsal felvitt körömlakk összemaszatolja a körömágyat és a bőrödet.

A szivacsra vidd fel csíkokban a körömlakkokat, majd gyors mozdulatokkal nyomkodd a körmödre. Akkor se ijedj meg, ha a második körmödön már nem lesz olyan intenzív a színe: vidd fel újra a lakkot a szivacsra, majd vidd fel újra a körmödre. A végeredmény a fedőlakkal lesz tökéletes, ami szép egyenletes felületet ad.