Fotófal: díszítsd otthonodat családi emlékekkel

fénykép család emlék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fényképek, az emlékek minden család számára fontosak, éppen ezért érdemes méltó helyet adni nekik. A digitális korban egyre kevesebb képet hívunk elő, pedig a lakberendezésben is kifejezetten jó szolgálatot tehetnek: dekorálnak, miközben rólatok szólnak, így szívmelengető rájuk pillantani. 
  • Válaszd meg a stílust!

Először is mérd fel, hogy melyik az a fal, ahol van elég hely a képek felfüggesztéséhez. Aztán el kell döntened, hogy milyen stílusban készüljön a fotófal. Természetesen olyan legyen, ami jól beleillik otthonod hangulatába. Akár a letisztult, akár a modern vagy éppen a vintage vonal áll hozzád közel, a továbbiakban ehhez mérten kell megválasztanod a kiegészítőket.

Forrás: Instagram/yourframer
  • Találd ki a koncepciót!

Ha megvan a stílus, találd ki a koncepciót. Szedd össze a fényképeket, lásd nagyjából, hogy hány keretre lenne szükséged. Ha fontos számodra a szimmetria, akkor érdemes ugyanolyan, és ugyanakkora képkereteket venni, és például egy 3x3-as négyzet alakban feltenni őket a falra. Még mindig letisztult, de már formabontóbb megoldás, ha különböző színű és méretű, de egyszerű stílusú kereteket választasz. A vintage stílusba pedig abszolút belefér az is, ha egymástól roppantul eltérő elemek vannak a falon. Ezeket valahogy úgy kell feltenni, mintha teljesen véletlenszerű lenne az elhelyezésük, de azért mégis látszódik az egységesség.

Forrás: Instagram/yourframer
  • Keretezz!

Ha a vintage stílus kedvelője vagy, akkor érdemes a bolhapiacokra is ellátogatni, és ott beszerezni a különböző kereteket, de a padlásra is megéri felmenni, hátha rejlik ott néhány kincs. Ha egységes, modernebb keretekre vágysz, akkor pedig bármelyik lakberendezési boltban sikerrel fogsz járni.

Forrás: Instagram/yourframer, boho-weddings.com
  • Egészítsd ki!

A fotók mellett keretekbe kerülhetnek rajzok, csipkék, hímzések, préselt levelek, tollak, bármi, amihez jó emlékek fűznek. Az is kifejezetten jól mutat, ha a keretek mellett más tárgyak is felkerülnek a falra. Lehet ez bármilyen felakasztható tárgy, ezügyben szintén érdemes zsibvásárokon is nézelődni.

Forrás: thediymommy.com
  • DIY ötletek

Ha esetleg olcsóbb, egyszerűbb megoldást keresel, akkor érdemes pár DIY trükköt is bevetni. Jó ötlet például, és még újra is hasznosítasz vele, ha egy régi, már használhatatlan bickli kerekére csipszelsz fel fotókat, amiket ráadásul könnyedén cserélgethetsz is. Szintén könnyen variálható az a megoldás, amikor egy keretbe szögelt dróthálóra rakod a fotókat. Ezt egyébként úgy is meg lehet csinálni, ha madzagot vezetsz át a képkereten, és ezekre csipeszeled a képeket. A fotókat egyszerűen le is lógathatod, például egy kiránduláson talált faágon.

Forrás: bowerpowerblog.com, ahtzirilagarde.com, http://justimagine-ddoc.com
A nyár elengedhetetlen kelléke: a kerti tűzrakóhttp://www.life.hu/otthon/20180619-a-nyar-elengedhetetlen-kelleke-a-kerti-tuzrako.htmlA nyáresték esszenciális hozzávalója a tűzrakás. Egy kis borozáshoz és beszélgetéshez is kellemes hangulatot teremt, a sütögetéshez pedig végképp elengedhetetlen a tábortűz. OtthonOrigoPanelban töltöd a nyarat? Így éld túl!http://www.life.hu/otthon/20180612-igy-eld-tul-a-nyarat-a-panelban.htmlCímlapi szavazásunk szerint olvasóink 41%-a idén nem megy nyaralni. Nekik szeretnénk túlélési kalauzt nyújtani a forró nyári napokra. Még könnyű a dolgunk, ha ki tudunk költözni a kertünkbe, de ha társasházba vagy panelba vagyunk bezárva a nyári szezonra, az már nehezebb ügy. OtthonOrigoSzerezd be a nyári hűsölés legfontosabb kellékeit: rendezd át a kertethttp://www.life.hu/otthon/20180604-a-nyari-husoles-legfontosabb-kellekei-rendezd-at-a-kertet.htmlSzámtalan oka lehet annak, ha egy nyári szezon nyaralás nélkül telik. Ebben az esetben próbáljátok meg az otthonotokban megteremteni azt a felhőtlen hangulatot, amit a tengerparti kiruccanások, balatoni strandolások jelentenek. Ezúttal a kertre koncentrálunk, hiszen a szabadtér a nyár igazi helyszíne. OtthonOrigo420 millióért kelt el Meghan Markle torontói házahttp://www.life.hu/otthon/20180522-elkelt-meghan-markle-torontoi-haza.htmlA világ legszerencsésebb főbérlője lehet az a pár, akinek a torontói házát Meghan Markle bérelte. De nemcsak szerencsések, jó üzleti érzékkel is meg vannak áldva: tudták, mikor kell túladni a csodás otthonon. OtthonOrigoÍgy festene 2018-ban a Jóbarátok lakásahttp://www.life.hu/otthon/20180515-igy-festene-2018ban-a-jobaratok-lakasa.htmlEgy belsőépítészeti startup cég, a Modsy álmodta újra a sorozattörténelem egyik leghíresebb lakását. A cél az volt, hogy bemutassák, hogyan nézne ki Monica Geller lakása 2018-ban. OtthonOrigoDiane Keaton megmutatta, hogy kell Pinterest-ötletekből házat építenihttp://www.life.hu/otthon/20180507-diane-keaton-megmutatta-hogy-kell-pinterest-otletekbol-hazat-epiteni.htmlDiane Keaton nem véletlenül az egyik kedvenc hollywoodi dívánk. Természetessége, különcsége, az élethez való hozzáálllása példaértékű. Ezúttal az is kiderült, hogy imádja a kreatív lakberendezési megoldásokat: a színésznő könyvet írt arról, hogyan épült meg a háza, amit Pinterest-ötletek alapján álmodott meg. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.