Szellemjárta kastélyokat nem csupán Anglia, Skócia és Írország szeles, zordabb vidékein találunk. Bizony van egy az Egyesült Államokban is, méghozzá Main államban, Cape Elizabeth városában. Ez nem egy középkori, kivégzésekkel és halálos összeesküvésekkel átszőtt kastély – mint például a Windsor –, de legalább annyi furcsa és félelmetes paranormális tevékenység birtokosává válhat az, aki most él a lehetőséggel, és megveszi.

Korábbi tulajdonosa, Nancy Harvey 2016-ban elhunyt, így családja most eladásra kínálja. Harvey annak idején mindössze 150 ezer dollárt fizetett az akkor igencsak lelakott ingatlanért. Az évek alatt azonban gyönyörűen felújítatta, és most 2,5 millió dollárért kínálják rokonai ezt a csodás 7 szobás házat.

Ezt a kétemeletes gótikus kastélyt, a sziklás part közvetlen közelében Sylvester Beckett, portlandi ügyvéd és író építette 1871-74 között. Az épület javarésze helyi nyersanyagokból, kövekből áll. Legszebb és egyben legtiszteletet-parancsolóbb része a 30 méter magas tornya, melyet a kikötőbe érkező hajók navigációs célokra is használtak.

Ha meghívod a túlvilágot, ne lepődj meg, ha kopogtat. 

A kétemeletes gótikus kastélyt, Sylvester Beckett, portlandi ügyvéd és író építette 1871-74 közöttForrás: luxuryportfolio.com

Beckett köztudottan érdeklődött a szellemvilág iránt, gyakran rendezett ebben a házban például szeánszokat. Végül 1882-ben itt halt meg, többen állítják, nem tudott továbblépni, és azóta is ott kísért. Az első megmagyarázhatatlan jelenéseket épp ő maga tapasztalta: a frissen bevetett ágyakat valami folyton széttúrta, ajtók csapódtak be, képek estek le a falról. Beckett még egy kékes fényű göböt is látott a kastélyban.

Frissebb élmények is alátámasztani látszanak az épület szellemjárta mivoltát. Robert Lins, egy későbbi tulajdonos még médiumot is hívott, aki megerősítette, hogy a ház kísértetjárta.

Lins többször tapasztalta, hogy a házban lévő ajtók maguktól nyílnak ki, vagy épp csapódnak be, a nappaliban gyakran érzett furcsa nyomást a mellkasában, sőt. A kandalló fölé akasztott kép is több alkalommal megmozdult: Lins pár percre hagyta csak el a helyiséget, és amikor visszatért, a kép meg volt fordítva.

Ezért akarnak megválni a háztól?

Az eladó állítja, ő sosem tapasztalt paranormális jelenséget, de nincs kétsége afelől, hogy a kastély kísértetjárta. Úgy véli, hogy az itt élő szellem jóindulatú, hiszen a történetekben soha senki sem sérült meg, senkit sem akart bántani.

Az eredetileg nyári laknak épült kastély vetekszik a régi skót épületekkel. Nem csupán formája és mérete, de homlokzata is ezeket idézi. Harvey imádta a kertészkedést, így nem csupán a ház körül találunk csodás rózsabokrokat és mesés környezetet, de még titkos kertre is bukkanhat, aki kellően nyitott szemmel jár. A kastély mellett áll egy vendégház is.

Kattints a képre, és nézd meg ezt a csodás kísértetjárta kastélyt:

Forrás: luxuryportfolio.com