Schobert Norbi régóta próbálja felhívni az emberek figyelmét arra, hogy mi is az egészséges táplálkozás, nemrég egy videóban is elmondta a véleményét: beszélt a többi között a vegán és a paleo étrendről, tudván, hogy álláspontjával botrányt fog kelteni. 

„Ez a videóm nagyon nagy botrányt fog csinálni" – kezdte Norbi egyik élő bejelentkezését, de sietve leszögezte, nem ez a célja a mondandójával, hanem az „átb***ott emberek felvilágosítása". Norbi azért készítette videóját, mert sokszor találkozik azzal az állítással, hogy az egészséges életmód drága, szerinte azonban rossz helyen keresik az emberek az egészséges életmódot, táplálkozást.

Norbi az egészséges táplálkozás követőihez szólt"Fotó: Marton Szilvia - Origo "

Szerinte tévhit az, hogy régen az emberek sokkal tovább éltek, és ma a stressz és a műkaják miatt az átlagéletkor csökken. A régi öregek nem éltek 100 évig, a háború előtt nem éltek 100 évig. A 60-as évek előtt nem éltek 100 évig, sőt az 1800-as években 45 évet éltek az emberek" – mondta Norbi, majd áttért a vegán étrend tárgyalására, mely mostanában „rettentően divatos". Egyetért azzal, ha valaki nem akar állatokat ölni, egészségi szempontból azonban nem ért egyet ezzel a táplálkozással. A vegán táplálkozás nélkülözi a csak állati étrendből pótolható esszenciális aminosavakat. Tehát ez innentől kezdve vegetálás. Nélkülözi a kellő D -, és B12-vitaminnak a bevitelét, logikus módon mivel tejtermékeket és sajtokat sem fogyasztanak, ezért a kalciumbevitelben is sajnos nagyon komoly hiányt szenvednek, és ami a legfontosabb, nem tudunk állati zsiradék nélkül bevinni esszenciális zsírsavakat. Tehát lelkileg a vegán életmóddal egyetértek, egészségi szempontból rendkívül káros" – mondta Norbi. Szerinte a vegán „ikonok" mesterséges növényi illetve egyéb proteinkészítményekkel tudják jó kondiban tartani magukat. Úgy véli, mértékkel kell fogyasztani normális húsokat, normális gazdaságból. Szót ejtett a szójáról is, ami elmondása szerint 5 ezer éve határozza meg Ázsia táplálkozását, és az egyedüli olyan növényi forrás, amely rendelkezik az összes esszenciális aminosavval. A titka az, hogy hőkezelni kell, akár a zabot. A paleo táplálkozásban azonban hisz, mert szerinte ez automatikusan szénhidrátbevitel csökkenéssel is jár. Bár a paleo édesítős csokik azért megmosolyogtatják, hiszen annak idején a paleo ember nem ismerte a kakaóbabot. A tartósítószerekről és az adalékanyagokról, valamint a természetes édesítőszerekről is beszélt: sokan támadják őt, de felhívta a figyelmet arra, hogy az alapanyagokat hatóságok határozzák meg! Valamint elmondta, hogy a bio zöldségek és a háztáji élelmiszerek is lehetnek nagyon veszélyesek. Majd a mindenmentes táplálkozásról is beszélt. Felhívta a figyelmet arra, hogy a liszt és a cukor is szinte „mindenmentes" csak nem írják rá, ezért nem kerül az eredeti ár sokszorosába. „Szóval, kedves egészséges életmódot követők, egy ország, át vagytok b***va" - tette hozzá.

Norbi videója, ahogy előre leszögezte, valóban megosztó lett, több követője azt kifogásolta, hogy időnként nomdafestéket nem tűrő szavakkal fejezi ki véleményét.