Kiderült, hogy a pomponlányok élete sem felhőtlen. Munkahelyükön szigorú szabályoknak kell megfelelniük.

Nem könnyű a pomponlányok élete - derült ki a New York Times cikkéből. A lap az Egyesült Államok egyik legismertebb cheerleaderjeinek, a Carolina Panhers szurkolólányainak mindennapjait vette górcső alá. Kiderült, a TopCats lányoknak 5 órával a mérkőzés kezdete előtt már a stadionban kell lenniük. Ez idő alatt el kell tüntetniük a rajtuk lévő tetoválásokat, piercingeket. Vizet is csak akkor ihatnak, ha engedélyt kapnak rá.

Can’t wait to be back on the field!!

TopCats (@topcats) által megosztott bejegyzés,

Minden lánynak van egy ideális testsúlya, amit maximim másfél kilóval léphetnek túl. Ezt minden mérkőzés előtt szigorúan ellenőrzik. Állítólag külön kézikönyvük van arról is, hogyan kell elvégezni a szőrtelenítést, a borotválást és a tampon felhelyezését.

Nagyon kevés fizetést kapnak, és még ebből is levonhatnak, ha helytelenül viselkednek, például olyan fotót tesznek ki közösségi oldalukra, amelyet főnökeik nem megfelelőnek ítélnek meg.

Get your hands up ‍♀️ if you’re excited Panther football is back tonight!

TopCats (@topcats) által megosztott bejegyzés,

A lap megemlíti, hogy a lányok nem csak a közönséget szórakoztatják, vannak egyéb feladataik is, sokszor tombolát és ajándéktárgyakat is árulnak.

Happy #NationalDanceDay!

TopCats (@topcats) által megosztott bejegyzés,