A 20. és 21. században a nők tökéletes testéről alkotott kép rengetegszer változott, talán gyorsabban, mint a divatirányzatok. De vajon hol van az a keresztmetszet, amit egészségesnek és szépnek is nevezhetünk. Tudósok próbálták megadni a választ. 

Hatalmasat változott a nőideál az évek alatt. Hol a hosszú combok taroltak, hol a kerek fenék és széles csípő volt a nyerő, minden attól függ, a nőknek éppen melyik idomát helyezik előtérbe. Ez a trend 2018-ra sem változott, sőt, a hírességek tökéletes (vagy tökéletesre filterezett) megjelenésükkel egyre inkább arra kényszerítik a nőket, hogy mindenáron próbáljanak megfelelni egy ideális képnek. De van-e ideális, és ha igen, akkor milyen is az? 

Esztétikai szempontból - annak szubjektív volta miatt - tökéletes test egyszerűen nem létezik, a tudósok azonban azt állítják - írja a Nuus - hogy bizonyos szempontokat azért érdemes figyelembe venni. Azt azonban, hogy az egészség is meglegyen, de divatosak is maradjunk olykor nehéz összeegyeztetni. 

Persze az egészségeset és a normálisat is nagyon nehéz meghatározni, az azonban egészen biztos, hogy a divatcégek által preferált vékonyság, sok esetben csontsoványság egészen biztos, hogy az egészség rovására megy, éppúgy, mint a plus size méretek is (pláne amennyiben plus size-nak tekintjük a kóros elhízást is).

A Texasi Egyetemen két évig tanulmányozták az ideális nőalakot, és arra jutottak, hogy az ideális test úgy néz ki, mint Kelly Brooké. Mutatjuk: 

GQ Italy

Kelly Brook (@iamkb) által megosztott bejegyzés,

 

New pic taken in February by @alanstrutt

Kelly Brook (@iamkb) által megosztott bejegyzés,

 

 

Sunshine

Kelly Brook (@iamkb) által megosztott bejegyzés,