Az iskolai előkészület vélhetően már minden családban az utolsó fázisba ért. Tanszerek beszerezve, füzetek készen állnak, iskolatáska már az ajtóban. Ám van valami, amire nem biztos, hogy valóban készen áll az iskolás gyerek szobája: a tárolás.

A különböző tárolókból sosem elég, számtalan dolgot képesek elnyelni a fiókok, fedeles dobozok, nyitott polcok, ágy alatti tárolók. Az iskola azonban még több helyet kér magának, de ne aggódj, ha a gyerekszobában körbenézve úgy éreznéd, erre az egyre még nem gondoltál. Hiszen ezeket bármikor pótolhatod.

A tárolás nem csupán azért lesz kulcsfontosságú az iskolás gyermek szobájában, hogy mindene kényelmesen elférjen. A tanuláshoz elengedhetetlen, hogy a környezet ne legyen túl inger gazdag, mivel a sok forma és szín könnyen elvonhatja a figyelmét. A nyitott tárolókat próbáld tehát minimálisra csökkenteni, egy-egy ilyennek legyen valódi funkciója – olyan dolgok kerüljenek ide, melyeket gyakran használja a gyerek, vagy épp inspirálja őt.

A nyitott tárolókba olyan dolgok kerüljenek, melyeket gyakran használ a gyerekForrás: pressloft.com

Az íróasztal mellett praktikus, ha áll minimum egy fiókos szekrény, de a legjobb, ha ebből minél többet el tudsz helyezni – például az asztal alatt. Lényegében bármit tárolhat bennük a gyerek, legyen az akár tankönyv, füzet vagy írószer. Ezekkel a korábbi, már nem „menő” mesefigurás dobozokat könnyen kiválthatod, de szabaddá tehetsz akár egy egész falrészt, mivel képes elnyelni egy kisebb polc, szekrény tartalmát is.

Praktikus, ha az íróasztalhoz közel vannak a fiókos szekrények, például az asztal alattForrás: pressloft.com

Az apróságoknak elegendőek a dobozok, melyek helyet kaphatnak akár az íróasztalon is. Egy-egy dizájnosabb darabbal még a szoba hangulatát is feldobhatod, vagy épp megalapozhatod. Remekül lehet játszani a segítségükkel attól függően, hogy lány vagy fiú szobáról van-e szó. A dobozokat nem kell feltétlenül fektetve elhelyezned, a tetejüket levéve, állítva is szuperül néznek ki, így egyfajta „csináld magad” polcrendszert is ki tudsz alakítani. Ez később könnyen variálható, bővíthető, melyet érdemes fadobozokkal megoldani, akár úgy is, hogy befested, vagy dekupázs technikával személyre szabod őket.

A dobozokat nem kell feltétlenül fektetve elhelyezned, a tetejüket levéve, állítva is szuperül néznek kiForrás: pressloft.com

A hagyományos polcok remek helyet biztosítanak a tankönyveknek, de ide kerülhetnek például a technika órai alkotások is. Ezt célszerű az íróasztal fölé, mellé elhelyezni. A megfelelő rögzítésre minden esetben figyelj, hiszen senki sem örülne, ha tanulás közben ráesne a gyerekre egy polcnyi könyv.

A hagyományos polcokra kerülhetnek például a technika órai alkotások isForrás: pressloft.com

A tárolás egy új dimenziója, amikor a gyerek ágya a szekrényben kap helyet, egyfajta lehajtható verzióban. Ebben az esetben rengeteg teret nyersz, melyet így már könnyen ki lehet használni tárolásra, játékra, vagy épp az íróasztal elhelyezésére.

Mindig legyen valamilyen meghatározott tematikája a gyerekszobának, és ezt vidd tovább a tárolók esetén is. Az összevisszaság káoszt teremt, káoszban pedig képtelenség a tanulásra koncentrálni.