A dió az egyik legfinomabb és legegészségesebb mag, igazi csemege az őszi napokban. Süteményekhez sokan használják, pedig más receptekben, akár sós variációkban is kiválóan működik. Nézd meg, mivel párosította Buday Péter szakács!
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 250 g dióbél
- 2 g fokhagyma
- 1 g őrölt koriander
- 1 cs kapor
- 1 cs menta
- 1 db gránátalma
- víz
- 0,5 g chili
- só
- 50 g dió olaj

A dióban található vitaminok, ásványi anyagok és esszenciális zsírsavak kincset érnek: rendszeres fogyasztásuk segíthet a vérnyomás egészséges szinten tartásában, és csökkentheti a koleszterinszintünket. A benne található sok omega-3 zsírsav az agyi fejlődésnek is nagyon jót tesz. Ha ez még nem lenne elég, a dió meglehetősen sok E-vitamint is tartalmaz, amely nemcsak a bőröd szépségéről gondoskodik, de fontos antioxidáns is.
Elkészítése:
A diókrémhez minden alapanyagot beleteszünk egy turmixgépbe, és krémes állagúvá pürésítjük. A padlizsánnak talpat vágunk, majd hosszában vékony szeletekre vágjuk, és serpenyőben olajon megsütjük. Az elkészült diókrémet beletekerjük a sült padlizsánszeletekbe, végül bőségesen meglocsoljuk dióolajjal.
Itt megnézheted a videót is!