Rajzfilmsorozatok, amiket a gyerek mellett, a szülő is élvez

szülő tévé mese rajzfilmsorozat gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számtalan mesecsatorna, és ezen belül rajzfilmsorozat várja, hogy a gyerekek leüljenek a tévé elé. Szülőként azonban a legtöbb untat vagy épp idegesít – mint arról korábban már írtunk. Most nézzünk meg pár olyat, melyet kicsik és nagyok is élvezettel néznek meg.

Mesélj fejből – Több szempontból is jobb, mintha könyvből tennéd


A gyerekek szeretik a visszatérő meséket, mivel ez is egyfajta biztos pont az életükben. Hiába hallották már százszor, ugyanolyan élvezettek hallgatják. Ám van annak valamilyen különleges varázsa, amikor ők választhatnak szereplőt, amikor ők adhatják meg az alapsztorit. A fejből mesélés tehát több szempontból is jobb, és több változata létezik. Olvasd tovább...

1. Pindúr Pandúrok

Puszedli, Csuporka és Sziporka, akiket Utónium professzor „alkotott meg”, egyfajta szuperhősök. A gyerekek könnyen azonosulhatnak a pandúrokkal, a felnőttek pedig lényegében egy könnyed „hero” előtörténetet nézhetnek. Van itt minden: folyamatosan megmentésre váró város, szörnyek és rémek, no meg persze a főellenség, Moho Jojo. Bár a részek egymástól elkülönülnek, időnként mégis kap a néző egy kis utalást, akár a lányok, akár a kilógó agyú majom eredetére, sőt, a nevelőapjuk, a professzor is tartogat némi érdekességet.

2. Medvetesók

Bevallom, ez az én személyes kedvencem. A sorozat főhősei Grizzly, Panda és Jeges, három teljesen különböző medvefaj képviselője. Ők mégis vígan éldegélnek együtt, és gyakorlatilag bármit megtennének egymásért. Imádnivaló, hogy a „tesóknak” teljesen eltérő személyiséget adtak a készítők, ami egy felnőtt számára kifejezetten érdekessé teszi a történeteiket. Ám nem ez az egyetlen ok, amiért szívesen ül le a szülő gyermeke mellé a kanapéra, és nézi vele a Medvetesókat. A sztorik valóban lekötnek, és természetesen szórakoztatnak, nem azok a bugyuta fajták, amik kiborítanak egy felnőttet.

3. Grizzy és a lemmingek

Adott egy medve, aki erdészként dolgozik, és lényegében csak két dolog érdekli: egy medvelány meghódítása és a mogyorókrémes lazac nyugodt elfogyasztása. Élete maga lehetne a megtestesült álom, de pár lemming folyamatosan azon dolgozik, hogy ezt megkeserítsék. A rajzfilmben nem beszélnek, így nagy hangsúlyt kap a szereplők mimikai játéka. A lemmingek egyszerűen túl cukik ahhoz, hogy ne nekik drukkoljunk, ugyanakkor a szülő nagyon együtt tud érezni a medvével, aki csak egy kis nyugalmat szeretne.

4. Állati küldetés

Chris és Martin Kratt korábban készítettek már egy élőszereplős sorozatot, melyben egy stúdióban és a vadonban is azon voltak, hogy közelebb hozzák az állatokat a gyerekekhez. Az Állati küldetésben is ők a főszereplők, de már rajzolt verzióban. A Kratt testvérek mesébe oltott ismeretterjesztő sorozata pörgős, érdekes és iszonyatosan jó alapgondolattal bír. Bár a szülőknek nyilván nem sok újat fog mondani, de szuper nézni, ahogy a két bolondos férfi átalakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.