Csillagjegyünk kiváló képet ad alapszemélyiségünkről, de megjósolhatja azt is, hogy milyenek leszünk anyaként. A horoszkópot természetesen sosem szabad szó szerint magunkra húzni, mivel a neveltetésünk és a külső hatások is nagyban befolyásolnak minket. Ugyanakkor érdekes dolgokra világíthat rá, megmagyarázhat és tanáccsal is elláthat minket. A következőkben hat csillagjegy anyai attitűdjét fogjuk górcső alá venni.

Mérleg

A Mérleg jegy szülötte csak akkor érzi magát kiegyensúlyozottnak, ha az otthonában és az életében is meg tudja teremteni a harmóniát. Ehhez tökéletes egyensúlyba kell hoznia az anyai és női szerepeit, de ha választania kell, az anyaságot fogja előtérbe helyezni. Ezt az állapotot azonban nem képes tartósan fenntartani, így fontos, hogy párja segítse őt. Mint szülő, nem szeret büntetni és nem kedveli a konfliktusokat, épp ezért gyermekével túl engedékeny lehet. A szociális érzékenységét viszont észrevétlen adja át: együttműködésre, mások segítésére, empátiára tanítja. Szívesen tesz igazságot a testvérek közt, és mindig nagyon figyel arra, hogy azonos mennyiségű figyelmet szenteljen nekik – tehát sosem kivételez. Számára fontosabb a szülő-gyermek közti meghitt kapcsolat, mint az éles határok és a fegyelem mindenkori fenntartása.

A Mérleg anyáknak gyakran vannak akaratos, rosszul viselkedő gyerekei, ami megkérdőjelezheti saját anyai kompetenciáját.

MérlegForrás: YouTube/Babble

Skorpió  

A Skorpió félelmetesen intuitív, így egy ilyen csillagjegy alatt született anya mindig tudja, hogy gyermekének épp mi baja van. Nem ijed meg a komoly beszélgetésektől, sőt. Szereti a mély témákat, és gyakran talán túlzottan is bele tud merülni egy-egy kérdéskörbe – ő még magyaráz, miközben gyermeke már elvesztette a fonalat. Hűséges, és a végsőkig kiáll érte másokkal szemben, még akkor is, ha tudja, hogy gyermekének nincs igaza, vagy épp hibázott. Később aztán leül vele, hogy megbeszéljék. Ám a Skorpió anya gyakran jobban magára veszi a kelleténél, ha gyermekét például társai bántják, és onnantól kezdve akár hadjáratot is képes indítani ellenük.

Méregtövisét gyermekébe is beleszúrja, ez pedig okozhat pár eget-földet megrengető veszekedést köztük.

SkorpióForrás: YouTube/Babble

Nyilas

A Nyilas a legszórakoztatóbb anya, mert nemcsak tudja, de folyamatosan szem előtt is tartja, hogy a gyermekkor rövid. Igyekszik tehát minden pillanatot megragadni, hogy együtt legyen gyermekével. Még az is könnyen megeshet, hogy ő maga kezdeményezi a „lógást”, amit abszolút igazoltnak érez. Otthon vidám és impulzív légkört teremt, az aggodalmakat pedig szereti a fiókba tenni.

A Nyilas anyának azonban nem szabad elfelejtenie, hogy egy gyereknek szurkolókra és edzőre is szüksége van ahhoz, hogy eredményes legyen az életben. Előbb-utóbb tehát el kell engednie gyermeki énjét, és fel kell vállalnia a szülői felelősség árnyoldalát is.

NyilasForrás: YouTube/Babble

Bak

A Bak anya ragyogó példája annak, hogy a munka és a gyermeknevelés összeegyeztethető. Ez a karrierorientált jegy szinte egész biztosan bölcsödébe adja csemetéjét, de ez nem jelenti azt, hogy a munkája fontosabb lenne. Gondoskodó és figyelmes anya, aki maradéktalanul kielégíti gyermeke igényeit, ugyanakkor személyiségéből fakadóan arra biztatja, hogy vágjon bele a nehezebbnek tűnő feladatokba is – amivel fejlődésre ösztönzi.

A munkáját nem tudja minden esetben otthona küszöbén hagyni, a folyamatos stressz pedig idővel megkeményítheti a Bak anyát. Épp ezért elengedhetetlen, hogy tudatosan tervezze meg a gyermekével töltött minőségi időt.

Forrás: YouTube/Babble

Vízöntő

A Vízöntő anyát lehetetlen beskatulyázni: ő egy személyben a lázadó hippi tinédzser, a felelősségteljes polgármester és a saját életét koordináló vállalkozó. Ehhez mérten egy nagyon nyitott és érdekes, de legtöbbször kiismerhetetlen személyiség. Gyermeke is ilyennek látja; a szigorúságba beleoltott spontaneitás időnként összezavarhatja. A Vízöntő anyával ugyanakkor élvezetesek és kalandosak a napok.

Bár gyermeke bátran festheti kékre a haját, vagy járhat punk szerkóban, de anyja szeretetét nem feltétlenül érzi mindig maga körül. A Vízöntő anyának tehát folyamatosan dolgoznia kell azon, hogy megfelelően kimutassa érzelmeit.

Forrás: YouTube/Babble

Halak

Ennek a jegynek a szülötte kifejezetten vonzódik a művészetekhez, ennek megfelelően gyermeke kreativitásának is teret enged, és ösztönzi erre: rajzolnak, agyagoznak, festenek együtt. A Halak anya sosem lesz mérges, ha meglátja, hogy csemetéje a filctollal rajzolt valami szépet a falra, sőt. Fog egy képkeretet, és hipp-hopp, a „rosszaság” máris a szoba ékévé vált. Közösen egy egész kis varázsvilágot képesek megalkotni, ám ez a fajta szenzitív hozzáállás visszaüthet.

Gyermeke lelkének, álmainak és önbecsülésének ápolása közben, a való világra való koncentráció háttérbe szorulhat. Épp ezért számára fontos, hogy legyen mellette valaki, aki időnként visszarántja a materiális síkra.

HalakForrás: YouTube/Babble