Az ősz színei többnyire a piros, barna és sárga. Te azonban ne elégedj meg ennyivel. Csempéssz üde árnyalatokat kertedbe, a most következő, ősszel is bátran ültethető növényekkel.

 

9 elpusztíthatatlan kerti növény
Sokan nagy gonddal nevelgetik gondosan kiválasztott kerti növényeiket, vigyáznak rájuk, megfelelő tápoldatokkal gondozzák őket. Ha te nem erősíted a hobbikertészek táborát, úgy számodra hoztunk pár szuper strapabíró és szinte elpusztíthatatlan kerti növényt.

Kínai lilabogyó  

Ez a bokor közel kétméteresre is megnőhet, meghatározó ékként tündökölve a kertedben. A nyáron rózsaszínes bogyói őszre lilássá változnak, sőt, télen is élénken „virítanak" az ágain. Többek közt ezért is annyira kedvelt dísznövény. Nem igényel túl sok törődést, és egészen november közepéig ültethető.

Kínai lilabogyóForrás: Shutterstock

Kínai kékszakáll  

Ennek az egyméteres félcserjének épp az ősz a csúcsidőszaka, mikor is üde ibolyaszínű virágokkal szépíti meg a hidegebb napokat. Szárazságtűrő, nem túl igényes és betegségekkel, kártevőkkel szemben igen ellenálló növény. Egészen késő őszig ültethető.

Kínai kékszakállForrás: Shutterstock

Kínai szellőrózsa  

Ez az évelő, 40-120 centiméteres növény, késő őszig – pontosan a fagyokig – hozza fehér és rózsaszínes virágait. Ideális ültetési ideje tavasszal és kora ősszel van. A legpompásabb vizuális élményt akkor nyújtja, ha több tövet ültetsz egymás mellé.

Kínai szellőrózsaForrás: Shutterstock

Kínai virágosnád (japánfű)  

Késő nyáron hozza vajszínű bugáit, melyek őszre vöröses színűvé válnak. Ezek a másfél méteres díszfüvet, igazán látványos kerti elemmé varázsolják. Kifejezetten napsütéses helyre érdemes ültetni – ezt pedig egészen november közepéig megteheted.

Kínai virágosnád (japánfű)Forrás: Shutterstock