A hatéves kínai Jia Jia egyedül gondoskodik rokkant apjáról

Forrás: Kuaishou/Jia Jia -
Kína rokkantság gondoskodás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hatéves kínai kislány, Jia Jia egyedül gondoskodik 40 éves apjáról, aki egy autóbaleset miatt bénult le. Édesanyja elhagyta őket a baleset után. 

A kínai kislány közel két éve gondoskodik rokkant édesapjáról, aki egy autóbaleset következtében vált magatehetetlenné. A hatéves gyermek minden nap reggel hatkor ébred, hogy megmasszírozza apja izmait, megmossa a fogait és az arcát, mielőtt iskolába indulna. Amíg Jia Jia iskolában van, addig idős nagyszülei felügyelik a 40 éves édesapát, Tian Haichenget.

A hatéves kínai Jia Jia egyedül gondoskodik rokkant apjáról Forrás: Kuaishou/Jia Jia

A kislány az iskolából hazatérve visszaveszi apja gondozását, és azt mondja, számára ez nem fárasztó feladat. Tian 2016-ban bénult le, felesége pedig valamivel több mint két hónap után elhagyta őket, és magával vitte idősebb fiúgyermeküket is. Édesanyja nem, de a bátyja nagyon hiányzik a kislánynak. „Nem hiányzik, mert nem gondoskodott apuról, de nagyon hiányolom a testvéremet. Nagyon közel álltunk egymáshoz" – mondta a kislány. A férfi dokumentálja kislánya önzetlen gondoskodását egy kínai alkalmazáson keresztül, már 480 ezren követik őket - írja a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.