Erdős Juci plus size fotóst ezúttal Frida Kahlo személyisége ihlette meg. Az öntudatos, önmagával is bátran szembenéző művész alakját a mai korba helyezte át Juci, és modelljével együtt bámulatos fotósorozatot alkotott meg. A képekről sugárzik a nőiség, az erő, a színek magukkal ragadnak. A képek jelentőségéről magát a fotóst kérdeztük!

  • A fotósorozatodat Frida Kahlo inspirálta. Mi az, ami leginkább megfogott az ő személyiségében?

Ahogyan a szerelmet, a szenvedélyt és a szenvedést is megélte. Ahogyan egyesítette művészetében, az egész jelenségében, s ahogyan merte élni, megélni a jót, a rosszat, a szerelmet, a bánatot, s mindezt felvállalva vászonra is vitte.

Az öntudatos, önmagával is bátran szembenéző művész alakját a mai korba helyezte át Erdős JuciForrás: Plus Size Photography by Juci Erdős
  • A művésznő stílusát, filozófiáját a mai korba helyezted át. Fotóid egy modern kori Fridát ábrázolnak. Mesélj róla, milyen ez a nő!

Modellemmel, Vikivel, miután mindketten plus size nők vagyunk, így a modern kori Fridát ekképp testesítettük meg, ezáltal arra próbáltuk felhívni sorstársainknak, a plus size nőknek, lányoknak, asszonyoknak a figyelmét, hogy merjenek bátrabban, színesebben öltözködni, merjenek játszani a színekkel. Csak mert nagyobb a méretünk, mint a konfekció, még lehetünk stílusosak, olykor merészek is. A színek hatással vannak a kedvünkre is, és ha tudjuk, melyik szín áll jól nekünk, abban ragyogni fogunk.

  • Mi az, amit egy mai nőnek feltétlenül meg kell tanulnia Fridától?

Szerintem azt, ahogyan feldolgozta az érzelmeit. Hogy művészetbe fordította, kialkotta magából, s ezáltal meg is élte. Sokan manapság az érzéseinket sem merjük felvállalni, nemhogy megélni, pedig az önismeret része az is, hogy merjük megélni azt is, ami jó és azt is, ami kevésbé, de mindegyikből tanulunk valamit, és egyre gazdagabbak, színesebbek leszünk ezáltal.

Nézd meg a galériánkat!

Forrás: Plus Size Photography by Juci Erdős

 

Erdős Juci plus size fotós legújabb kampánya: #mindideálokvagyunk

A plus size fotós, Erdős Juci újabb nagy dobása a #mindideálokvagyunk kampány, amivel a női sokszínűségre, és a sokszínűség szépségére akarja felhívni a figyelmet. A kampány mondanivalójának jegyében ezúttal is hétköznapi nők álltak modellt fehérneműben. Nézd meg a fotókat itt!