Ha pénzhez jutott, azonnal alkoholra költötte el az az édesapa, aki kólával és édességgel etette a gyerekeit Franciaországban. A két gyermek egészsége leromlott, a felelőtlen szülő most börtönbe megy. 

Elítélték azt az édesapát, aki nem figyelt gyermekei egészségére, és csak kólával és édességgel, süteményekkel etette őket. Ha pénzhez jutott, alkoholra költötte. A Nordic.Businessinsider erről szóló cikkét az Index szemlézte. 

A francia férfi három hónapos börtönbüntetést kapott, gyermekeit erre az időre gyámság alá helyezték. A cikk szerint a francia törvények értelmében a szülőket ilyen esetekben felelősségre lehet vonni a szülői kötelesség elmulasztása miatt, ami bűncselekménynek számít. 

Csak édességet kaptak a gyerekek, az apjukat elítélték (Képünk illusztráció)Forrás: Getty Images/Imgorthand/Imgorthand

Az eset Limoges-ban történt. Az írástudatlan apa egy játék nélküli szobában nevelte a három- és négyéves gyermekét, matracon aludtak. A lakásban nem volt hűtőszekrény sem, semmilyen egészséges ételt nem kaptak. A nagyobbik gyermeknek hét tejfoga romlott meg a cukortól, ezeket ki kellett húzni, a kisebb gyermek egyelőre nem beszél. A kicsiket fokozatosan szokatják a számukra ismeretlen ételekhez, például a zöldséghez vagy a húshoz.