A Király család címmel jelent meg az a könyv, amelyben Király Linda és Király Viktor családjáról olvashatunk. Ebben az énekesnő arról is beszél, hogy testképzavara már gyermekkorában kialakult, amiért szerinte a szülei is felelősek lehetnek. 

"Apu kemény ember, és nekem kőkemény elvárásoknak kellett megfelelnem, ami nem mindig
sikerült" - szemlézte a Lokál Király Linda szavait A Király család című könyvből, amelyben testvérével, Király Viktorral magukról és családjukról mesélnek. 

Az énekesnő kendőzetlenül beszélt arról, hogy súlyproblémái és testképzavara talán szülei elvárásainak is köszönhetőek. "Anyuról hasonlókat mondhatok, ő is mindig a legjobbat akarta, de engesztelhetetlen volt velem, különösen, ha a súlyomról volt szó. Emiatt sok tüske maradt bennem. De legyünk igazságosak, ő hallotta meg azt is már kisgyerekkoromban, hogy kristálytisztán visszaéneklem a magyar népdalokat" - mondta a szüleiről szóló fejezetben Király Linda. 

Király Linda ma már csak az egészsége miatt fogynaFotó: Szabó Gábor - Origo

Úgy érzi, súlyával csak a külvilágot akarta távol tartani magától, szorongó gyerek volt. Szülei pedig az ezzel kapcsolatos bántásoktól is szerették volna megóvni. "Elsősorban a súlyommal volt bajuk, ahogy ma is. Ha őszinte akarok lenni, szerintem mindhárom gyerek enyhe testképzavarát többek között az ő elvárásaik okozták. Az apám például egy idő után úgy gondolta, elkezd engem terrorizálni: fogyjak már le! Egyik reggel például egy vödör hideg vízzel öntött nyakon, hogy "gyerünk kifelé az ágyból, futni!" - emlékezett vissza az énekesnő, aki ma már jól érzi magát a bőrében.