Csodálatos brit vidéken álló rusztikus házikó került fel nem is olyan régen az ingatlanpiacra. A vidéki idill ebben az esetben igencsak drága, 200 millióért árulják az ingatlant. Eláruljuk, miért. 

A hazánkban kevésbé ismert brit költő, Laurie Lee memoárjait 1959-ben Cider With Rose címmel adták ki. A költő önéletrajzi könyve az első világháború utáni angol falusi életbe nyújt betekintést: nemcsak a családot ismerhetjük meg, hanem az ünnepeket, a gyerekek nyári és téli időtöltéseit, és természetesen az iskolát. Ezzel a könyvvel tette halhatatlanná Slad települést Laurie Lee, és vele azt a vasárnapi iskolát is, ami az elmúlt években felújításra került.

Az irodalmi vonatkozás mellett természetesen a felújítás emelte ilyen magasra az árat, a családi házzá alakított ingatlant ugyanis több mint 200 millió forintnak megfelelő összegért kínálják. A beltérről sajnos nem tettek közzé előtte fotókat, de biztosak lehetünk benne, hogy teljes átalakuláson esett át. Az ingatlan egyébként 1911-ben épült, és 2001-ig üzemelt vasárnapi iskolaként. Ezután került sor a felújításra, amely során megőrizték a rusztikus, bukolikus, tájba illeszkedő stílust. 

Kattints a képre és nézd végig galériánkat!

Forrás: Northfoto/Hamptons/Martin Bennett