Ha valakikről, hát a modellekről biztosan azt gondoljuk, hogy ők tökéletesek. A közösségi médiának köszönhetően azonban már nemcsak a csillogó, jól megcsinált címlapfotókat látjuk belőlük, hanem a valódi arcukat is. És vannak, akik ezt is bevállalják.

A striák a bőr nyúlására merőlegesen kialakuló lilás vagy vöröses csíkok, amelyek aztán később kifehérednek. Striák kialakulhatnak egészen fiatal korban is a gyors növekedés következtében, de terhesség után is gyakran megjelennek. Egy komolyabb fogyás miatt is felbukkanhatnak, vagy ha valaki túl gyorsan növeli az izomzatát. Ebből következik, hogy szinte bárkinek lehetnek striái, semmi szégyellnivaló nincs benne, sőt fogadjuk el, hogy striákkal együtt is lehetünk gyönyörűek. Ezt bizonyítják azok a modellek is, akik a tökéletességmítosszal leszámolva, maguk is bátran vállalják striáikat. 

  • Chrissy Teigen igazi példakép. Szakácskönyvével is nagyot dobott, amiből egyébként a kalóriadúsabb ételek sem hiányoznak, de csakis egészséges, jó minőségű alapanyagokból. A legkevésbé hiú modell minden oldalát szívesen megmutatja a rajongóinak, így striáit is posztolta már a közösségi oldalára.
Chrissy TeigenForrás: Getty Images, Instagram/chrissyteigen
  • Egyik legjobb barátnője, Cara Delevingne oldalán pózolt Jourdan Dunn, hogy bemutassák együtt elkészített tetoválásukat. A modell ezzel a striáit is felvállalta.
Jourdan DunnForrás: Getty Images, Instagram/bangbangnyc
  • Szerencsére nemcsak a 30 körüli modellek, de a fiatalabb korosztályhoz tartozók is kiállnak az egészséges testképért. Például a 21 éves plus isze modell, Barbie Ferreira.
Barbie FerreiraForrás: Getty Images, Instagram/barbienox
  • Szinte hihetetlen volt, amikor a 2017-es Fantasy Bra fehérneműt viselő Jasmin Tookesról maga a Victora's Secret posztolta ki azt a képet, amelyen jól láthatóak a modell striái. Ez azért is volt nagy dolog, mert köztudomású, hogy a Victoria's Secret angyalok közé csakis a legjobb testű nők kerülhetnek, akik rengeteget sportolnak, és természetesen diétáznak is a kifutóra lépés előtt, hogy a legjobb formájukat hozzák. Az üzenet tehát egyértelmű: a világ legdögösebb női sem tökéletesek.
Jasmin TookesForrás: Getty Images
  • Az ausztrál származású modell, Robyn Lawley egy egészen hosszú nyílt levélben mutatta meg striáit, és beszélt arról, mennyire fontos önmagunk elfogadása.
Robyn LawleyForrás: Getty Images, Facebook/Robyn Lawyer

A pozitív testképért folytatott harchoz egyébként nemcsak modellek, hanem márkák is csatlakoztak. 2017-ben az Asos hagyta retusálatlanul a modellek striáit, idén pedig a Boohoo divatmárka tett így. 

Az Asos kampánya striás modellel.Forrás: Asos