Íme, 7 dolog, ami koszosabb, mint a vécéülőke

kosz otthon vécé fogkefe szivacs wc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fürdőszoba és a WC tisztítására – jó esetben – mindenki nagy súlyt fektet, hiszen úgy érezzük, ezek a lakás legkoszosabb pontjai. Érdekes, hogy más tárgyakra azonban nem figyelünk annyira, így azok valójában jóval koszosabbak, mint a WC ülőkéje. Sokkoló, de a billentyűzet és a konyhai szivacs is hemzseg a baktériumoktól. Íme, azok a dolgok, amelyek koszosabbak a vécéülőkénél.

Fogkefe

Ez főleg abban az esetben igaz, ha a fürdőszoba és a vécé egy helyiségben van. Az öblítés után ugyanis sok baktérium fröccsen szét, és bizony a fogkefén is megtelepszenek...

Mosogatószivacs, törlőrongy

Mivel ezekkel általában koszos dolgokat tisztítunk, nem meglepő, hogy csak úgy hemzsegnek rajtuk a baktériumok. Kétszázezerszer koszosabbak lehetnek a vécéülőkénél... Már a közelükben lenni is kész fertő!

A mosogatószivacs borzasztóan koszos Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Vágódeszkák

A nyers hús bizony nem higiénikus, és semmi más sem, amivel érintkezik. Kétszázszor több baktérium lehet ezeken, mint az ülőkén.


Szőnyeg

Rendületlenül porszívózhatjuk, de ez nem igazán tünteti el a baktériumokat, amelyekből négyzethüvelykenként kétszázezer hemzseghet rajta – írja a Nuus.

Étlapok

Érdekes, hogy míg az éttermi vagy menzai vécékbe elővigyázatosan óvakodunk be, igyekezve semmihez nem hozzáérni, az étlapot vidáman lapozgatjuk, pedig ez az utolsó, amit letakarítanak, ha egyáltalán takarítják. Ezeken annyi gusztustalanság van, hogy el sem tudjuk képzelni, és 10-szer több baktérium, mint a vécéülőkén.

Okostelefonok

Nos, igen. A telefonok minden helyzetben ott vannak velünk. Tapogatjuk őket folyamatosan, a takarításukról azonban rendszerint megfeledkezünk, pedig telefonáláskor még a szánk közelébe is kerül a készülék, amelyen 10-szer több a baci, mint a vécén.

Billentyűzet

Ez sem tartozik azok közé az eszközök közé, amelyeket gyakran sikálunk, pedig sokszor használjuk. Nem meglepő tehát, hogy hemzsegnek rajta a baktériumok: 200-szor több, mint az ülőkén.

Fogadjunk, hogy ezt az 5 dolgot te sem szoktad takarítani

Tedd a szívedre a kezed: ugye a te lakásodban is vannak olyan rejtett vagy kevésbé rejtett dolgok, amelyekről nagytakarítás közben egyszerűen elfeledkezel, vagy úgy gondolod, nem szorulnak takarításra. Pedig attól, hogy valami nem tűnik koszosnak, még hemzseghetnek rajta a bacik! Íme, az 5 leggyakrabban elfeledett dolog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.