Így növeld a házad értékét eladás előtt

ház otthon eladó lakás eladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ház akkor hozza a legnagyobb hasznot – vagy a lehető legmagasabb piaci árat –, ha arra időt, energiát és nem ritkán pénzt fordítunk. Nem elegendő a tisztaság és a rend, bizony vannak olyan vevőfogó praktikák, amelyekkel jobb színben tüntetheted fel az eladó házadat.

Konyha

Ennek a helyiségnek az állapota igencsak visszarettentheti a potenciális vásárlókat. Nem feltétlenül a műszaki berendezések, hanem az egész hangulata. Aki házat, lakást vesz, ugyanis többnyire számol új hűtőszekrénnyel, tűzhellyel – amennyiben ezek nem beépített darabok. A túl extrém megjelenés helyett,válaszd a visszafogottabbat. Amennyiben nem elválaszthatatlanul az enteriőr része, érdemes az erőteljes színű falakat fehérre, natúrra festeni, mivel ez a tisztaság érzetét kelti. Amennyiben képeket készítesz, házbemutatást tartasz, a mindennapos használati tárgyakat érdemes eltenni, az üvegfalú szekrényekből száműzni a bedobált fűszereket. Minél letisztultabb – nem steril – a konyha, annál tetszetősebb egy kívülálló számára.

A konyhában a mindennapos használati tárgyakat érdemes eltenni Forrás: Shutterstock

Fürdőszoba

Egy elhasznált zuhanyfüggöny, egy nem odaillő vécéülőke borzasztó lehangoló tud lenni. Itt is érvényes az a szabály, hogy minél kevesebb személyes tárgy legyen szem előtt, ugyanakkor ne menjen át bemutatóterem-dizájnba sem. A fürdőszoba egy kis szentély, itt az ember bensőséges hangulatra és tisztaságra vágyik. Amennyiben a fugák elszíneződtek, mindent tégy meg annak érdekében, hogy újra egységes, szép színűk legyen, és természetesen szabadulj meg a penész-, vízkőfoltoktól is.

A fürdőszobában minél kevesebb személyes tárgy legyen szem előtt Forrás: Shutterstock

Dolgozószoba

Amennyiben a tér engedi, alakíts ki dolgozószobát vagy -sarkot. Rengeteg munkahely teszi már lehetővé az otthoni időszakos munkavégzést. Ezzel azt sugallod, hogy ez az otthon kényelmes, tágas, praktikus és minden igényt ki tud szolgálni.

A dolgozószobával azt sugallod, hogy ez az otthon kényelmes, tágas Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.