Ha megfogadtad, hogy idén többet mozogsz, de nem szeretnél egyből drága sportfelszerelésekbe beruházni, vegyél egy ugrókötelet. Amellett, hogy a legolcsóbb mozgásforma, a legjobb kardióedzés.

Még a kocogásnál is hatékonyabb sport az ugrálókötelezés. Napi 10 perces edzéssel is gyors eredményt érhetsz el. Főleg a lábakra és a popsira hat, de a helyes tartáshoz megfeszített hasizomnak és a kötél mozgatásához használt karizomnak és vállizomnak is hasznára válik, így lényegében az egész testet átmozgatja. Égeti a zsírpárnákat, de az állóképességet, az egyensúlyérzéket is növeli, továbbá a szív- és érrendszer egészségét is támogatja. Használhatod kiegészítő edzésként, például bemelegítésként is kiváló, de kezdő életmódváltóknak önmagában is szuper kardióedzés.

Hollywoodban is különösen nagy keletje van az ugrókötelezésnek. Ellie Goulding kifejezetten lábnapokon használja, Kate Hudson kardióedzésként, Justin Bieber pedig bemelegítésként fordítja a javára.

Ne feledd, napi 10 perc is számít. Ha belevágnál az ugrókötelezésbe, íme egy szuper videó:

Mikor, mennyit, hogyan? Minden, amit tudni akartál a kardióedzésről

Miért fontos a kardióedzés, milyen gyakran kell végezni, és milyen intenzitással? Katus Attila beavat benneteket a kardióedzés rejtelmeibe.