Édesanyja alkoholbetegségéről beszélt a Jakupcsek plusz című műsorban Gregor Bernadett színésznő. Azt mondta: ha csak egy alkoholista nő is elgondolkodik azon, hogy valamit másképp kellene csinálnia, megérte beszélnie. 

"Fontosnak tartottam mesélni az édesanyám alkoholizmusáról évekkel ezelőtt Friderikusz Sándor műsorában, és most, a Jakupcsek plusz című műsorban is. Ha csak egy alkoholista nő elgondolkodik azon, hogy változtatnia kellene, már megérte az egész" – mesélte Gregor Bernadett a Borsnak. Mint mondta: kiskamaszként tudatosult benne, hogy náluk nem minden úgy megy, mint más háztartásokban. 

Gregor Bernadett az édesanyjáról és az alkoholbetegségről beszéltForrás: Csudai Sándor - Origo

Édesanyja közel negyven éven át küzdött az alkoholbetegséggel. A színésznő számára azonban ő nem egy bántalmazó volt, hanem egy gyönyörű, háromdiplomás nő, aki mindenkinek segített, akinek csak tudott. "Mire kiskamaszként rájöttem, hogy mindeközben belül a démonjaival küzd, talán már késő volt. Nem tudom" – fogalmazott Gregor Bernadett. 

Egy alkalomra emlékszik vissza, amikor az anyja letette a poharat. Ez az a pillanat volt, amikor Gregor Bernadett életet adott a fiának, Bencének. "Akkoriban nagyon sokat segített, sokat utazott hozzánk Szegedről, nagyon jó időszak volt. Öt hónapig tartott, hogy nem ivott, aztán láttam a pillanatot, hogy megint tölt" – emlékezett vissza Gregor Bernadett.