Kiderült, mennyi az ideális mennyiség a különböző élelmiszerekből diéta alatt

Forrás: Shutterstock -
diéta élelmiszer fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha fogyókúrán töröd a fejed, akkor van egy jó hírünk: szakemberek megállapították, miből mennyit kell fogyasztanunk, ha megfelelő mennyiségű tápanyagot szeretnénk magunkhoz venni diéta alatt.

A The Sun azt írja, brit dietetikusok megállapították, hogy a 2 ezer kalóriát előíró diétának magában kell foglalnia napi 5 adag zöldséget, gyümölcsöt, 3-4 adag szénhidrátot, 2-3 adag babot, hüvelyest, halat, tojást vagy húst, és 2-3 adag tejterméket.

Kiderült, mit jelent pontosan egy adag élelmiszer Forrás: Shutterstock

De mit is jelent pontosan az "adag" kifejezés? Erre is megadták a választ.

Tészta: 75 gramm, nagyjából két maroknyi

Rizs: 180 gramm, körülbelül két maroknyi

Főtt burgonya: 220 gramm, egy ökölnyi darab

Reggeli gabonapehely: 40 gramm, közel egy maréknyi

Grillcsirkemell: 120 gramm, fél tenyérnyi

Cheddar sajt: 30 gramm, két hüvelykujjnyi szelet

Mogyoróvaj: 20 gramm, egy evőkanálnyi

Lágy sajt: 30 gramm, három teáskanálnyi

Éld túl a másnaposságot! Ez a turmix segíteni foghttp://www.life.hu/ez-zsir/20181211-masnapossag-elleni-turmix.htmlHa komoly macskajajjal küzdesz amikor felkelsz, akkor ideje bevetni ezt a másnaposságra is kifejezetten hatékony, detoxikáló turmixot. Pár perc elkészíteni, és hamarosan jobban is leszel tőle. Ez Zsír!OrigoMaximális kalóriaégetés 4 perc intenzív edzéssel – Ez a Tabata-módszerhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190114-maximalis-kaloriaegetes-4-perc-intenziv-edzessel-a-tabatamodszer.htmlA Tabata-módszer a japán olimpiai gyorskorcsolyázó csapat teljesítményének maximális növelésére használt edzésformaként kezdte pályafutását. Nevét megalkotójáról, Izumi Tabata professzorról kapta, aki kutatótársaival vizsgálta a magas és mérsékelt intenzitású edzések élettani hatásait. Ennek a kutatásnak köszönhetjük a Tabata-módszert, amely ma már az egyik leghatékonyabb kardió típusú edzésforma. Ez Zsír!OrigoA telt nők is lehetnek szépek: ezt szeretné bizonyítani alkotásaival egy Photoshop-művészhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190115-a-telt-nok-is-lehetnek-szepek-ezt-szeretne-bizonyitani-alkotasaival-egy-photoshop-muvesz.htmlEgy Photoshop-művész az alkotásain keresztül szeretné bebizonyítani, hogy a szépség nem méretfüggő. Ez Zsír!Origo223 kiló volt, ma már Ironman versenyeken indul az apukahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190111-marcus-cook-223-kilo-volt-ma-mar-ironman-versenyeken-indul.htmlMarcus Cook élete egy megrendítő beszélgetés hatására vett fordulatot, amikor már 223 kilót nyomott. Életmódváltásának köszönhetően most viszont Ironman versenyeket teljesít, és jobban érzi magát, mint valaha. Ismerd meg Marcus történetét! Ez Zsír!OrigoBikiniben pózol Liptai Claudiahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190113-bikiniben-pozol-liptai-claudia-musorvezeto.htmlInstagram-posztjai tanulsága szerint a nyaralása minden percét élvezi Liptai Claudia. A műsorvezető gyönyörű helyen pihen férjével és gyerekeivel. Ez Zsír!OrigoKarfiolhummusz: vegán, gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú finomsághttp://www.life.hu/ez-zsir/20190111-karfiol-hummusz-vegan-glutenmentes-alacsony-szenhidrattartalmu-igy-keszul.htmlA hummusz használható szendvicskrémként, önmagában például grillezett zöldségekkel, de készítheted mártogatósnak, vagy akár egy pitát is megkenhetsz vele, majd mehet is hozzá a többi finomság ízlés szerint. A hummusz eredetileg csicseriborsóból készül, ami egyébként rendkívül egészséges és kiváló fehérjeforrás. Most mégis mutatunk egy szintén nagyszerű receptet, egy alternatívát, mégpedig karfiolból. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.