Gyermeket szeretett volna Simon és Graeme Berney-Edwards, ám nem tudták eldönteni, hogy ki legyen a biológiai édesapa. Így mindketten adtak spermát, majd ikreik születtek. Graeme Calder biológiai apja, Simon pedig Alexandráé.

A Nagy-Britanniában élő pár, Simon és Graeme Berney-Edwards gyermeket szeretett volna, ám abban nem tudtak megegyezni, hogy melyikük legyen a biológiai édesapa. Hazájukban még nem, de Los Angelesben azonban létezik egy olyan úttörő eljárás, amelynek során mindkét szülő adhat spermát. 

Az újdonsült szülők a béranyával, MeggelForrás: NORTHFOTO/Worldwide Features / Barcroft Media/Worldwide Features / Barcroft Images

Egy donor petesejtjét termékenyítették meg a leadott mintákkal. A pár találkozott a donorral, a kanadai Meggel. „Először idegesek voltunk, de amikor megismertük Meget, olyan érzés volt, mintha a régen nem látott nővérünket láttuk volna” – mesélték a szülők. 

Boldogan él a családForrás: NORTHFOTO/GARYROBERTSPHOTO.COM/Worldwide Features / Barcroft Images

A The Sun cikke szerint csodás meglepetés volt, amikor kiderült, hogy Meg ikreket vár. A két apával madarat lehetett volna fogatni, hiszen vágyuk teljesült, Graeme Calder biológiai apja, Simon pedig Alexandráé.