A fürdőszobát a felüdülés, a megújulás és a frissesség atmoszférája járja át, amelyhez jól illenek a zöld növények. Azonban éppen a fürdő az a helyiség, amely gyakran nélkülözi az ablakot, sajátos klímáját tekintve pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyen virággal próbálod hangulatosabbá tenni.

Abban az esetben, ha napközben a fürdőszoba nyitott ajtaján keresztül éri némi természetes fény a bent elhelyezett növényeket, akkor több alternatívát is tudunk ajánlani. Ám ha erre semmi esély, úgy sajnos le kell mondanod a fürdőd efféle hangulatfokozásáról.

Forrás: Shutterstock
Szobanövények, amelyek feldobják az otthonod hangulatát

A kert szépsége igen fájdalmasan hathat azokra, akik lakásban élnek, gyakran erkély nélkül. Ám nekik sem kell nélkülözniük a növények mámorító jelenlétét. A következőkben olyan szobanövényeket szedtünk össze, amelyek lakberendezési elemként üdítő esztétikai élménnyel ajándékoznak meg – gondozásuk pedig igen egyszerű. Olvasd tovább!

Az ide kerülő növényeknek elsősorban jól kell bírniuk a gyakran magas páratartalmat, de ami még nehezebbé teszi a kiválasztásukat, az a napfény szinte teljes hiánya. A természet azonban több olyan növényt is megalkotott, amelyek kiválóan tudnak alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez. Ők azok, amelyek természetes élőhelyüket tekintve a szűrt fényt kedvelik.

Kattints a képre, és nézd meg galériánkat:

Forrás: Shutterstock