Mi imádjuk a mesésen átalakított otthonokat, de a szívünkhöz természetesen azok a belsőépítészeti munkák állnak a legközelebb, amelyeket magyar tervezők hazai otthonokban visznek véghez. A most következő lágymányosi családi ház is egy ilyen projekt keretein belül újult meg.

A 380 négyzetméter alapterületű otthon bonyolult elrendezéssel, levegőtlen, kusza és rosszul kihasználható terekkel fogadta Tas Fruzsina senior belsőépítész tervezőt. Az ügyfél – egy háromgyermekes pár – a Geppetto belsőépítészeti iroda segítségét kérte, hogy egy komfortos, világos és az ő stílusukat tükröző otthonuk lehessen. 

A családi ház étkezője átalakítás utánForrás: geppetto.hu

Koncepció az élhetőbb tér jegyében  

Az elsődleges feladat a terek és a funkciók átszervezése volt. Ezen belül kiemelt helyet kapott a konyha, az étkező és a nappali összekapcsolása, ami elkerülhetetlennek bizonyult, hogy a család ne szakadjon továbbra is két-háromfelé. A megrendelőnek azonban elsőre nem tetszett a csapat ötlete, amely szerint a konyha a régi gardrób helyére kerüljön, de végül ez lett a kedvenc helyiségük.

Pluszablak egyedül a konyhába került, a házon belül mégis jóval világosabb lett, köszönhetően a felújítás alatti ötletes megoldásoknak – mint például a lépcső kovácsoltvas korlátjának üvegre cserélése vagy a kiszélesített átjáró.

Az öttagú család ruhatárát nem a saját szobáikban helyezték el, a jobb helykihasználás érdekében a legalsó szinten lett kialakítva egy nagy közös gardrób.

Egy közös gardrób lett kialakítva a család számáraForrás: geppetto.hu

„A funkcionális térszervezés jelentette az egyik legnagyobb kihívást. Helyére kellett rázni a tereket, hogy meg tudjunk szüntetni olyan problémákat, amelyek napi szinten okoztak feszültséget a családnak. Egy merész húzással áthelyeztük a konyhát a ház másik sarkába, a többi pedig már szinte adta magát. Így a fő életterek egymásba kapcsolódtak, és rögtön élni kezdtek a kerttel együtt. A másik kulcspont a közlekedőtér átláthatóbbá tétele volt. Most jóval letisztultabb, szinte olyan, mint egy kiállítótér egy galériában, élmény rajta keresztülmenni, egyben jól szeparálja a különböző élettereket is." – Tas Fruzsina

Kattints a képre, és nézegess további képeket a pazar családi házról!

Forrás: geppetto.hu
Tas FruzsinaForrás: geppetto.hu
Tas Fruzsina és csapata
A stúdió, amelynek Fruzsina is a tagja , az egyik legtapasztaltabb és talán legsikeresebb budapesti belsőépítész-iroda. A nemzetközi mércével mérve elsőrangú dizájn, a biztos stílusérzék, a terek személyreszabottsága és a belsőépítészeti megoldások eredetisége náluk magától értetődik. A stúdióban dolgozik enteriőrtervező, belsőépítész, építész, formatervező, de még szociológus is. Ez a csapat képes egyben látni a végeredményt, és ezt le tudja fordítani részletmegoldásokra, érti a kivitelezők nyelvét, és mindezt eredményesen képviselni is tudja.