Díjazták Magyarország legfittebb művészeit, közéleti szereplőit és mentőseit

Forrás: @unlimited_images/Szilveszter_Zoltan -
Gömöri András Máté Yvonne Dederick Tatár Csilla Eke Angéla Szentesi Éva fitt sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Just Clear Fitness és Wellness Awardon február 20-án a kiváló sportolók mellett a legfittebb művészeket, üzletembereket, újságírókat, az év leginkább mozgásra ösztönző személyét és kampányát is díjazták. Az idei év díjazottjai életmód kategóriában: Miklósa Erika, Veréb Tamás, Tatár Csilla, Gajdos Tamás, Eke Angéla, Gömöri András Máté, Yvonne Dederick, Balogh Levente, Vrábel Krisztina, Szentesi Éva, Túróczi Réka, a SPAR Budapest Maraton és Ördög Nóra, Váraczki Nikolett és Pifka Gábor mentősök.

Idén 7. alkalommal, új névvel és logóval, Just Clear Fitness Wellness Award Gála néven rendezték meg az eddigi Fitbalance Gálát. Magyarország egyetlen Fitness és Wellness díjátadó gálája február 20-án a Várkert Bazárban volt. A gálán átadták a Just Clear Award idei hivatalos sportszakmai díjait, melyek a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség versenyein elért legjobb eredményeket díjazták, a magyar és az IFBB versenyein elért eredmények alapján. Bara Csaba főszervező kiemelte, hogy ezek a versenyek a nemzetközi doppingellenőrző szövetség, a WADA felügylete alá tartoznak, ami a versenyek tisztaságát garantálja.

A szakmai elismerések mellett életmód kategóriában az üzleti, média és művészvilág legfittebb példamutató képviselői is átvehetik az elismerést. Az idei gálán több új életmód kategóriát is bevezetett a főszervező, együttműködő partnerével, a Grandioso International Management támogatásával.

Az év legfittebb énekesnője Miklósa Erika lett, aki aktív életmódjával, sportszeretetével, rendszeres és kiemelkedő futóteljesítményével érdemelte ki a díjat. Az év legfittebb férfiénekese Veréb Tamás, aki a rendszeres edzésekkel és a kiegyensúlyozott étkezéssel az egészsége megőrzését szeretné biztosítani. Az énekes azt is elmondta, hogy a színházi és könnyűzenei fellépéseknél is sokat számít, hogy mennyire edzett a fellépő. Az év legfittebb műsorvezetőnője Tatár Csilla lett: „Számomra a jó közérzet alapja a mindennapi mozgás. Imádok küzdeni, új célokat kitűzni magam elé és ez a sportban is pontosan így van. Már egy jó ideje nem az érdekel, hogy néz ki a testem, hanem az, hogy mire képes. Megszültem a kisfiamat és utána lefutottam a félmaratont, azóta tudom, hogy bármire képes vagyok. Ha pedig nincs kedvem, akkor keresek új motivációt arra a napra. Ez lehet egy új playlist, amit futás közben hallgatok, egy új időeredmény kitűzése vagy egy új futócipő kipróbálása. Figyelek a testem jelzéseire és ha érzem, hogy elfáradt, akkor nem minden esetben húzom fel a futócipőt” – mondta el a műsorvezető.

Eke Angéla is átvehette a díjat Forrás: @unlimited_images/Szilveszter_Zoltan

Az év legfittebb műsorvezetője Gajdos Tamás lett. A kiemelkedő sportteljesítményéről ismert szakember – aki az Ironman kihivást is teljesítette – számára nem is létezik mozgás nélküli életmód:
„Nem is értem a kérdést: milyen más életmódot lehet választani? Ki az, aki tudatosan egészségtelen életmódot választ? Szerintem csak belesodródnak a lusta emberek az egészségtelen, mozgásszegény életvitelbe. Alapvetően minden értelmes ember szeretne egészségesen élni, csak nincs hozzá elég ideje, ereje, türelme, ambíciója. Pedig mindez mindig van, ha akarjuk.”

Tatár Csilla is fittségével érdemelte ki a díjat Forrás: @unlimited_images/Szilveszter_Zoltan

Az év legfittebb színésznője Eke Angéla lett. „A mozgás számomra egy mentális feltöltődést, tisztulást jelent, emellett felkészíti a testemet arra, hogy a hétköznapokban maximálisan helyt tudjak állni. Ezáltal sokkal motiváltabbá válok az élet minden területén, és pozitívabban személelem a világot is. Igyekszem minden alkalmat megragadni, hogy a napjaim részévé váljon a mozgás, legyen szó akár egy erdei sétáról, vagy egy spontán hegymászásról. Emellett már egy éve vegetáriánus vagyok. Azóta sokkal fittebbnek érzem magamat, ráadásul a testem mellett a Föld klímájának is jót tettem vele. Az évek múlásával egyre tudatosabban és tisztábban fordulok a világ felé, ami a saját belső egyensúlyom megteremtésében is fontos szerepet játszik.”

Az év legfittebb színésze, Gömöri András Máté elmondta: „Minden edzés egy lehetőség önmagam legyőzésére és minden győzelem egy újabb lépés a siker felé. A fitt életmód, a tudatos táplálkozás és testedzés megtanít a kemény, fegyelmezett, kitartó munkára, és arra, hogy az élet bármilyen területén csak finoman hangolt csapatmunkával érhetünk el sikereket, hiszen a natural testépítésben sem ér semmit csupán az edzés, a tudatos táplálkozás és regenerálódás egyensúlya nélkül. Hiszem, hogy felgyorsult életünkben a fitt életmód a siker egyik alappillére.”

Az év legfittebb üzletasszonya, Yvonne Dederick kiemelte: „A fitnesz nem csupán a testet, hanem a lelkünket és az intellektuális teljesítményünket is építi. A fegyelem és a kitartás, ami kell hozzá, pont az a képesség, ami életünk minden más területén is nagyon fontos.”

Az év legfittebb üzletembere, Balogh Levente videoüzenetében köszönte meg a díjat és kiemelte, fontos számára, hogy azokat az embereket is tudja motiválni, akik az üzleti életben nap mint nap értéket teremtenek.

A mentőket is díjazták Forrás: @unlimited_images/Szilveszter_Zoltan

„Mindig is kitüntetett helye volt a sportnak az életemben. Korábban évekig versenyszerűen cselgáncsoztam, amely megtanított a küzdelemre, a kitartásra, és arra, hogy a legnagyobbakat is le lehet győzni. Ezt a hitvallást követem az üzleti életben is, és ennek köszönhetem, hogy a mai napig aktívan sportolok, legyen szó K1-ről, futásról vagy teniszezésről.”

Az év legfittebb gasztroguruja Vrábel Krisztina lett, aki gasztrobloggerként vált ismertté, számos szakácskönyv szerzője, gasztroújságíró, gasztroműsorok szereplője. Az elmúlt években a 160g.hu oldal és blog elindítójaként az egészséges étkezés, a könnyű, egészséges ételek mindennapi elkészítésének fő szószólója. Nemcsak étrendjét és receptjeit alakította át egészségessé, hanem a rendszeres testmozgást is beépítette az életébe.

„Hogy mit jelent számomra a fittség, az egészséges étkezés? A lehető legtermészetesebb dolgot, hiszen arra születtünk, hogy mozogjunk, valódi, ipari feldolgozásmentes ételeket együnk. Ettől a természetünktől sajnos messze kerültünk.. Azt az étrendet mutatom be a 160 g oldalon, amely nekem segített kigyógyulni az inzulinrezisztenciából, amellyel újra egyensúlyba (és versenysúlyba) kerültem. Jelszavam: 'Slow food, slow carb'. Azaz válts természetesre, egyél valódi ételeket!”

Az év legfittebb újságírója Szentesi Éva lett. „A sport sosem volt ennyire az életem része, mint most. Megtaláltam a mozgásban azt a fajta örömöt, ami minden nap előrevisz, inspirál és boldoggá tesz. Nem tudnám elképzelni azt az életmódot, amit korábban folytattam. A fejlődés pedig a legnagyobb motiváció, amit ettől az egésztől kaphatok.”

Az év leginspirálóbb mozgásra ösztönző személye, Túróczi Réka maratonista, triatlonista, háromgyermekes édesanya, aki Ironmum néven lett Instagram-oldalával az egyik leginkább mozgásra, fitt életmódra ösztönző személy. Videoüzenetében kiemelte, sohasem gondolta volna, hogy egy sportimádó, háromgyermekes édesanya mindennapi példamutatásával ennyire tud hatni egy social média oldalon keresztül az emberekre. A díj megerősítette abban, hogy jó úton halad és érdemes folytatni az életmódba beillesztett mozgás propagálását.

Az év leginkább mozgásra ösztönző kampánya a SPAR Budapest Maraton futásra ösztönző kampánya volt Ördög Nórával. A kampány a teljesen kezdőket is megszólította egy ismert ember, Ördög Nóra segítségével.

A gálán idén először hirdették meg „Az év legfittebb mentősei” kategóriát, amelyben női és férfi mentőst is díjaztak.

A nyerteseket a mentősök maguk közül választották ki, titkos ajánlással. A díjat országosan hirdették meg. A díjat a gálán Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR igazgatója és Bara Csaba, az esemény főszervezője adták át.

A díj célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a hétköznapok legnagyobb hőseire, visszacsatolást adjon a mentősöknek, megköszönve a mindennapi munkát és elismerve azokat a mentős kollégákat, akik az egészséges életmódjukkal, rendszeres sportolásukkal is példát mutatnak.

Az év legfittebb női mentőse a Komárom Mentőállomás, Tatbánya ICS mentőápolója, Váraczki Nikolett lett.

Nikolett sportos, egészségtudatos életviteléről az általa elért eredmények mindent elárulnak. Teljesítette a Spartan Race futam mindhárom távját Magyarországon és Ausztráliában is. Továbbá az elmúlt években teljesített 14 maratont és megszámlálhatatlan félmaraton futóversenyt is. Részt vett az OMSZ által meghirdetett az „ország legfürgébb régiója” című mentős futóversenyen, ahol 50 km-es teljesítményével ő futotta a legtöbb kilométert, ezzel méltán szerzett szép elismerést a Komáromi Mentőállomás közösségének. Nikolett a mindig vidám és barátságos természetével folyamatosan ügyel az egészséges táplálkozásra is és erre, valamint a sport, a mozgás szeretetére és fontosságára folyamatosan buzdítja bajtársait. Kitartása, lelkesedése, a sporthoz fűződő viszonya is hozzájárult ahhoz, hogy bajtársai és betegei elismerését, szeretetét kivívta magának.

Az év legfittebb férfimentőse Pifka Gábor, a Salgótarjáni Mentőállomás mentőgépkocsi-vezetője lett. Gábor 43 éves korában, 2 éve kezdett el futni. Először csak otthon, futógépen, majd később egyre hosszabb távokat tett meg. 2018-ban összesen 950 km-t, az OMSZ színeiben összesen 377 km futott különböző versenyeken. Ebben benne volt többek között három maraton, egy félmaraton, egy FélBalaton Szupermaraton, egy Kékes Csúcsfutás. Emellett részt vett a tavalyi évben a Magyarországi Légimentők által szervezett „Fuss, hogy mások is túlélhessék” elnevezésű futóversenyen a 12 km-es távban. Gábor 6 éve dolgozik a Salgótarjáni Mentőállomáson. 2014-ben Csopakon az Országos Mentőversenyen KIM kategóriában I. helyezést ért el munkatársával. 2017 májusában főigazgatói dicséretben részesült műszaki vezetői munkássága elismeréseként. Szabadidejét – hogy ha éppen nem futással tölti – a családjának szenteli. 18 éves fiával gyakran csinálnak közös programokat. Kollégái mint embert és mint sportembert maximálisan elismerik. Az Észak-Magyarországi Regionális Mentőszervezet is elismeri sportteljesítményét, segítik a versenyekre való eljutását.

Életmód kategóriák díjazottjai:

  • Az év legfittebb énekesnője: Miklósa Erika
  • Az év legfittebb férfiénekese: Veréb Tamás
  • Az év legfittebb műsorvezetőnője: Tatár Csilla
  • Az év legfittebb műsorvezetője: Gajdos Tamás
  • Az év legfittebb színésznője: Eke Angéla
  • Az év legfittebb színésze: Gömöri András Máté
  • Az év legfittebb üzletasszonya: Yvonne Dederick
  • Az év legfittebb üzletembere: Balogh Levente
  • Az év legfittebb gasztroguruja: Vrábel Krisztina
  • Az év legfittebb újságírója: Szentesi Éva
  • Az év leginspirálóbb mozgásra ösztönző személye: Túróczi Réka
  • Az év családbarát fittneszterme: Team Fitness Óbuda
  • Az év leginkább mozgásra ösztönző kampánya: SPAR Budapest Maraton Ördög Nórával

Társadalmi díj:

  • Az év legfittebb mentősei
  • Az év legfittebb női mentőse: Váraczki Nikolett
  • Az év legfittebb férfimentőse: Pifka Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.