Brittany May életében a 2016-os év sorsfordító volt. Ekkor határozta el, hogy lefogy, de végül a fogyásnál sokkal többet kapott. Visszanyerte az életét és a boldogságát. Ismerd meg Brittany történetét!

„Fiatalkoromban mindig én voltam a legducibb lány az osztályban. Nem is csoda, ugyanis függő voltam: ha boldog voltam, ha szomorú, ha unatkoztam, ha éppen izgatott voltam, mindenre az étel volt a válasz és a megoldás. Felnőtt fejjel sem volt fogalmam arról, hogy mit jelent az egészséges táplálkozás, vagy egyáltalán, hogyan néznek ki az egészséges ételek. Továbbra is rengeteget ettem, mindenből kettő vagy három adagot vettem, ráadásul folyamatosan nassoltam.

Brittany May 233 kilóra hízott, ekkor jött a nagy fordulat az életébenForrás: Instagram/miss_itty_britty

2016-ban aztán több figyelmeztetést is kaptam az élettől. Először is, egy mérlegelés alkalmával kiderült, hogy csak ipari mérlegen lehet megmérni a súlyomat, ami rendkívül megalázó volt. Másrészt pedig megkaptam álmaim állását agrártanárként, de a súlyom azt is rendkívül megnehezítette, hogy a feladataimat, például a terepgyakorlatok alkalmával megfelelően ellássam.

Végül egy középiskolai találkozó alkalmával jött a nagy fordulat, egy volt osztálytársam, aki edző és étkezési tanácsadó lett, felajánlotta a segítségét. Ekkor 233 kiló voltam, innen indult a fogyás. De nem is csak a fogyásról volt szó, rengeteget tanultam ebben az időben arról, hogyan működik a testem, és mire van szüksége. Ez fantasztikus volt, úgy éreztem, már csak ettől a tudástól is teljesen kinyíltam. Végső soron hamar belelendültem az új életvitelbe, hiszen hétről hétre egyre jobban éreztem magam tőle. A sportot nagy sétákkal kezdtem, majd egyre több kardióedzést bírtam végezni, végül a csoportos fitneszórákat is bevállaltam.

Két év alatt 153 kilót fogyott, hat kiló bőrt operáltak le rólaForrás: Instagram/miss_itty_britty

Alig két év alatt 153 kilót fogytam, ami szuper volt, viszont a rajtam maradt laza bőrrel kezdeni kellett valamit. Nagyjából egy évig kerestem a megfelelő orvost, voltam négy konzultáción is, mire összehozott az élet azzal, akiben százszázalékig megbíztam. A műtétem 2019. január 14-én volt, és 13,5 órát vett igénybe. Hat kiló bőrt operáltak le rólam. A fogyás végül teljesen megváltoztatta az életemet. Habár az egész azzal kezdődött, hogy leadjam a plusz kilókat, egy mentálisan és lelkileg is fontos utazássá vált. Megtanultam szeretni magam, kinyíltam az emberek felé, és még a szerelem is rám talált, már eljegyeztük egymást. Most, hogy vele vagyok, jó érzés azt is tudni, hogy igenis esélyem van az anyaságra, az egészséges babavárásra, terhességre. Azt pedig biztosan tudom, hogy ha gyerekeink lesznek, őket az első pillanattól tanítani fogom az egészséges életmódra.”