Pataki Zita és párja, Attila mindent megtettek azért, hogy közös gyermekük szülessen, küzdelmüknek az egész ország tanúja lehetett. Sajnos az utolsó lombikprogram sem sikerült, ők pedig elárulták, mit terveznek ezután. 

Pataki Zita és párja hosszú évekig küzdöttek, hogy saját gyermekük legyen, utoljára még megpróbáltak egy lombikprogramot, de sajnos nem sikerült. Ahogy mondták, azt elengedni, hogy nem lesz közös gyermekük, egy folyamat, de nagyon sokat segített nekik, hogy közben a vlognak köszönhetően folyamatosan kimutatták, kibeszélték azt, ami éppen a lelküket nyomta. Most elárulták, mi a tervük a jövőre nézve. Pataki Zita azon is gondolkozik, hogy az évek alatt megszerzett tudásával segítse azokat, akik hasonló cipőben járnak.

Pataki Zitáék a folytatásról beszéltekFotó: Rácz Tomi

„Ketten együtt akár házaspárokat is tudunk fogadni, akár kiscsoportos foglalkozásban, de segítünk. Ez most alakul ki bennünk. Ez a fajta segítő szándék bennünk van, mert jelenleg nincs olyan intézmény, nincs olyan alapítvány, aki ebben ennyire speciális, ennyire összegző, ennyire teljes körű lehet” – árulta el Zita a Női Váltó videójában. Azt azonban leszögezték, még egy lombikprogram nem lesz.
Nincs értelme folytatni, egyrészt a rizikófaktorok miatt, másrészt a belátás miatt” – árulta el Zita párja, Attila. Egyelőre más lehetőségen sem gondolkoznak, tehát az örökbefogadáson sem. „Most az van bennünk, hogy nem szeretnénk örökbe fogadni, és nem szeretnénk petesejt-donációt. Ebben egyértelműen az a véleményem, hogy én nagyon szeretem az életet, és mindennek a természetességét is. A természet ugyan nekünk nem adta meg azt, hogy természetes úton legyen gyermekünk, de a tudomány hozzásegít bennünket ehhez, és ez egy olyanfajta kompromisszum, aminek nagyon örülünk. (...) De az, hogy nem az én sejtemet termékenyítsék meg, tehát csak Ati legyen benne – ezt most a petesejt-donációra értem –, ezt én nem tudnám elfogadni, mert tele lenne az életem mikrohazugságokkal. És én nem tudom így élni az életemet” – árulta el Zita. Úgy érzi, nem akar mindenáron anya lenni, és már nem is érzi a társadalmi nyomást. Mindent megtettem azért, hogy édesanya legyek, nem sikerült, de attól még teljes rangú nő vagyok” – mondta a műsorvezető. Elárulta, szerinte az élet fantasztikus azzal a sok érzelemmel együtt, ami benne van. Nem fél sem a szomorúságtól, sem a dühtől és attól sem, hogy egyedül maradnak: rengeteg barátjuk van, sok gyermek veszi őket körül, akik szeretik őket.