A zöld a harmónia, a béke és a nyugodt légkör megteremtője, továbbá megidézi a természet tökéletességét és kiegyensúlyozottságát. Sokan azonban félnek megjeleníteni ezt a csodás színt a lakásukban, pedig rendkívül sok árnyalat közül lehet választani, tehát nem csak a merészek és a fradisták előtt áll nyitva a kapu.

A „botanikus" zöld kiváló használatára most két skandináv stílusú otthont hoztunk példaként. Ezek az árnyalatok mentesek a stressztől, a sürgetéstől, a vibrálástól, épp ezért illeszkednek olyan remekül a letisztult szín- és formavilághoz. 

Egyszerre édesen rideg és kellemesen otthonos  

A szinte monokróm nappaliban látványos, mégis visszafogott tónusként jelenik meg a sötét olívazöld kanapé, valamint a vele szemben lévő szekrény. A mindkét oldalon elhelyezett növényekkel remek keretet biztosítanak a szobának, a kissé irodai hatást keltő reluxa pedig a nyitottság érzetét kelti.

A kis lakás étkezőjében, konyhájában és hálószobájában is jelentős szerep jutott a hasonló árnyalatú zöldnek. Csodás példája ez az egység megteremtésének, miközben minden helyiség képes megőrizni a saját identitását.

Kattints a képre, és nézd meg a minigalériánkat:

Forrás: Trang Le

Egy tér, számtalan funkció 

Ennél a lakásnál ki kell emelnünk az ötletes megoldások és a helykihasználás fergeteges összeegyeztetését. Lényegében a hatalmas szobában kapott helyet a nappali – hangulatos kandallóval és kényelmes kanapéval –, a dolgozószoba, a pihenősarok és az üvegablakokkal leválasztott hálószoba. Zseniális, ahogy a színek is közreműködnek az egyes terek elválasztásában.

Ebben a lakásban a zöld két extrémnek mondható megjelenése az, ami miatt inspirációként szolgálhat. Elsőként a hálóban, az ágy mögötti fal igazi méregzöld merészsége szúr szemet, de az előtér/ közlekedő nyomott növény mintájú fala mellett sem haladhatunk el közömbösen. A lakás többi részén a zöld az élő növények képében jelenik meg, ami kiváló megoldás, hiszen így a másik két helyiség sokkal jobban tud érvényesülni.

Kattints a képre, és nézd meg a minigalériánkat:

Forrás: Aleksandra Alekseenko