9 monokróm, ám korántsem egysíkú enteriőr a világból

enteriőr design egyszínű monokróm lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A monokróm, azaz egyszínű enteriőrök viszonylagosan újnak számítanak. Ezt a stílust követve, a lakberendezés cseppet sem válik könnyebbé, sőt. A monokróm lakberendezés során egy, maximum két színt követhetünk – ebből pedig az egyik a fekete vagy a fehér kell hogy legyen. A formákkal és a meghatározott szín árnyalataival lehet játszani. Nem is gondolnánk, hogy ebből a stílusból milyen csodák születnek – persze akad 1-2 kivétel is.

1. Futurisztikus otthon Melbourne-ben

Ezt a házat Judd Lysenko álmodta meg, Ausztráliában. Egyenes vonalvezetésű acél, laminált üveg és rétegelt lemez adja a technikai szépséget, amely elvezet minket ehhez az érdekes, hajlított formához. A belső tér a fekete és a sötétnarancs színeit használja, ettől pedig éjszaka épp olyan lesz ez a természetbe csöppentett ház, mint egy tábortűz.

Forrás: Judd Lysenko Architects

2. Bangkoki élénk irodadesign

A Bangkok Apostrophy's cég nemrégiben kibővítette és felújította főirodáját. A helyiségek meghatározó színei a vörös, a kék és a sárga. Céljuk a kreatív és innovatív légkör megteremtése az összes ott dolgozó számára, beleértve a vezetőket is.

Fotó: Ketsiree Wongwan/Apostrophy's

3. Monokromatikus magánház Sanghajban

A Wei Yi International Design alkotta meg Sanghajban ezt a magánlakást beton használatával, anyag és szín tekintetében egyaránt. A nappali monolitikusan szürke elemeit remekül kiemeli a mennyezetbe épített sárga fény. Az egész lakásban találunk helyiségenként eltérő plusz intenzív színt, mely egy-két elemben megjelenik; ilyen például a piros és a zöld.

Forrás: Wei Yi International Design

Szivárványszínekbe öltöztették a nyomornegyedet

Nem is kell a szivárványon túlra menni, ha egy igazán színes és boldog világra vágyunk. Elég Indonéziába utazni, ahol egy nyomornegyedet tettek élhetővé a felújításokkal és a szivárványszínű festékekkel - nem is kevéssel! Elképesztő képek!

4. Shanghai bár zebracsíkokban

A Zebar nevű bárt a 3Gatti Architecture Studio tervezte, amely barlangszerű, egyfajta hipnotikus erősségű hely. A fal mentén fehér és fekete gipszkarton bordák egyszerre hozzák az idelátogatót felfokozott és nyugalmi állapotba.

Forrás: 3Gatti Architecture Studio

5. Elegáns, teljesen fekete iroda Melbourne-ben

A Plus Architecture egy lágy munkaterületet hozott létre ügyfelének, amely maga is egy építészeti cég (Lechte Corporation). Az iroda kifinomult, monokromatikus színpalettával büszkélkedhet, a modernizmus jegyeivel vegyítve.

Forrás: Plus Architecture

6. A fekete-fehér hotel Szingapúrban

A Hotel Mono egy teljesen fekete-fehér butikhotel, amely nem igényel Instagram-szűrőt. A szálloda 46 szobája kissé eltér egymástól, az eredeti alaprajz sajátosságai miatt. A nagy kontrasztú monokróm téma kitölti a tér minden egyes pontját.

Forrás: Spacedge Designs

7. Palaszürke otthon Moszkvában

A Nagatyinszkajában található lakást a Buro5 tervezte 2016-ban. A belső tér - a rozsdamentes acélból készült elemeknek köszönhetően - az ipari elegáns és a minimalista stílus között helyezkedik el, miközben híven követi a monokróm enteriőr stílusjegyeit. A kortárs bútorok és a felhasznált anyagok kellően lágyítják a teret, így teremtve meg egy egyedülálló egységet.

Forrás: Buro5

8. Neonrózsaszín lakás Milánóban

2014-ben a Genfi Művészeti Egyetem diákjai alakították ki ezt az - élhető? – otthont, a Milan Design Week keretén belül. A nagyszabású projekt egyik célja az volt, hogy feltárja a lakberendezés egy különleges arcát, amely képes párbeszédet teremteni és megváltoztatni az emberek közötti interperszonális kapcsolatot.

Forrás: Genève, Dylan Perrenoud

9. Connecticuti pajta

Az épület egy művész stúdióját és woodshopot rejt magában, egy hálószobával, fürdőszobával, nappalival és étkezővel. Az pajta elülső része teljes ablakfalakkal büszkélkedhet, ahonnan panorámás kilátás nyílik a Long Island Soundra.

Forrás: Connecticut Studio by Roger Ferris

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.