Különösen kedves számunkra, ha egy „nyílt levél” érkezik a postafiókunkba, hiszen az ilyen őszinte sorok egyszerre lehetnek megindítóak, megosztóak és felkavaróak, hiszen a levélíró élete, történetének éles lenyomata látszik benne. Általában mindig egy másik fél – anyós, férj, szülő – a címzett, ám ebben az esetben egészen másféle levelet fogunk kézbesíteni.

Forrás: Shutterstock
6 módja, hogy levezesd a gyereknevelés okozta stresszt

A szülői stressz elől nem menekülni kell, hanem megelőzni, feloldani. Ez azért is elengedhetetlen, mert a gyereknevelés rengeteg türelmet, nyugodtságot és kiegyensúlyozottságot igényel, melyeket stresszesen képtelenség elérni. Most mutatunk 6 módszert arra, amellyel csökkentheted a felgyülemlett feszültséget. Olvasd tovább!

 „Tisztelt Szerkesztőség!

Ezt a nyílt levelet elsősorban nem másnak szánom. Magamnak írom, de remélem, segít majd a hozzám hasonlóan túlterhelt anyukáknak is, hogy türelmesebbek legyenek a gyerekeikkel. Nekem három kis ördögfiókám van, az egyik már iskolás, de kettő még ovis. Bár van férjem, aki sokat segít, az utóbbi jó pár napban mégis fáradt, nagyon kimerült vagyok, ez pedig meglátszik a gyerekeimhez való hozzáállásomon is.

„Az utóbbi jó pár napban mégis fáradt, nagyon kimerült vagyok, ez pedig meglátszik a gyerekeimhez való hozzáállásomon is” (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

Nincs hatalmas felelősségem, nem kell embereket irányítanom, mégis rengeteg stressz ér a munkahelyemen. Ez pedig az elmúlt hetekben csak fokozódott. Talán a tavaszi fáradtság, talán ez a rengeteg front is hozzátesz, hogy délutánra, a családomra már alig marad energiám. Tehát jöjjön a magamnak írt pár sorom:

Kedves Én!

Tudom, hogy kimerültnek érzed magad, és időnként eleged van mindenből. Szeretnél egy hetet végigaludni, miközben valaki elvégzi a tavaszi nagytakarítást, felviszi az adatokat abba a nyavalyás excelbe, intézi a gyerek szülinapi zsúrját és helyetted aggódik a kicsi és nagyobb ügyek miatt. Tudom, jó lenne, de az élet sajna nem így működik.

Tudd, hogy soha semmi sem lehet olyan fontos, hogy a gyermekeiddel töltött közös idődet beárnyékolja! Ők felnéznek és példaként tekintenek rád. Nem értik, hogy nem miattuk vagy szétesve, ők csak azt érzik, hogy anya már megint nem figyel rájuk. Nem értik, hogy a munkád nyomja a válladat, ők csak azt érzik, anya megint türelmetlen. Kérlek, próbáld a küszöbön hagyni a hétköznapi gondjaidat, és szánj időt, energiát a családodra. A gyerekeid ereje, édes képzelete és bája fel fog tölteni, ha képes vagy befogadni.

„Tudd, hogy soha semmi sem lehet olyan fontos, hogy a gyermekeiddel töltött közös idődet beárnyékolja!” (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

U.i.: Kérlek, légy türelmesebb és figyelj jobban a három kis ördögfiókádra! Ígérem, a nyaralás alatt kárpótollak majd és hagylak pihenni.

Köszönettel:
Te”

Üzennél valakinek? Tedd a Life.hu-n keresztül!
Régóta nyomja már a szívedet egy feldolgozatlan sérelem? Név nélkül, mégis őszintén le szeretnéd írni a gondolataidat egy családi, munkahelyi problémával kapcsolatban? Írd meg nekünk az info@life.hu e-mail címre, és öntsd ki a szíved!