72 kilót fogyott egy év alatt – Korábban ötezer kalória volt a napi adagja

Forrás: Instagram/danisweightlossjrny -
fogyás életmódváltás sport edzés kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Daniella Piovesana gyerekkora óta súlyproblémákkal küzdött. Tinédzserként 5000 kalória volt a napi adagja, amit főleg gyorséttermekben fogyasztott el. Az életmódváltás sok fogyási kísérlet után, fokozatosan jött be az életébe. Ismerd meg Daniella történetét!

„Harmadik osztályos korom óta diétáztam. Nem emlékszem, hogy ilyen fiatalon pontosan hogyan csináltam, de tudom, nagyon zavart, hogy nagyobb vagyok a kortársaimnál. Már egészen fiatalon a jojóeffektus fogságába kerültem. Sajnos csak rosszabb lett a helyzet, amikor 16 évesen megkaptam az első diákmunkámat, és saját keresetem is lett. Szinte minden pénzemet gyorséttermi ételekre költöttem, egy nap nagyjából 5000 kalóriát vittem be. Rövid idő alatt még többet szedtem fel, a legnagyobb súlyom 139 kiló volt.

Daniella legnagyobb súlya 139 kiló volt, egy nap nagyjából 5000 kalóriát evett meg Forrás: Instagram/danisweightlossjrny

Bárcsak azt mondhatnám, hogy volt egy drámai fordulópont, ahol is elköteleztem magam az egészséges életmód felé. De nem így történt. Minden fokozatosan alakult ki nálam. Rengeteg alkalommal próbáltam fogyni, de vagy nem bírtam hosszú távon tartani a fogyókúrát, vagy ha többet fogytam, az vissza is jött.

Végül valahogy természetesen alakult ki az egész életmódváltásom. Apró változtatásokat kezdtem eszközölni, például kiiktattam a cukros üdítőket az étrendemből, aztán már egyre kevesebbszer jártam gyorsétterembe is. Ezt követően elkezdtem tudatosan követni az étrendemet, ami nagyon tanulságos volt. Végül 1500 kalóriában határoztam meg a napi szükségletemet, és főleg alacsony szénhidrát- és cukortartalmú, illetve magas fehérjetartalmú élelmiszereket fogyasztottam.

1500 kalóriában határozta meg a napi szükségletét, alacsony szénhidrát- és cukortartalmú élelmiszereket fogyasztott Forrás: Instagram/danisweightlossjrny

Az étrendemben hozott reformokkal együtt az edzést is elkezdtem. Az első alkalmakkor egyértelműen éreztem, hogy nem vagyok formában. Az első héten próbáltam futni és nagy intenzitású edzést végezni, de a térdem és a hátam borzalmasan fájt. Rájöttem, hogy a sport is csak fokozatosan fog menni. Inkább csak sétáltam egy órát a futópadon, még csak nem is gyors sebességgel vagy meredek lejtővel. Indulásnak ez is bőven megtette, teljesen kifárasztott.

Egyáltalán nem volt könnyű ilyen messziről indulni, de egyre otthonosabban éreztem magam az edzőteremben is. A súlyzós edzéseket is kipróbáltam, habár a kedvencem a kardió maradt. 2018 januárjától 72 kilót fogytam. Számomra ez egy igazi önismereti utazás volt, aminek a hatására nemcsak lefogytam, de egészséges és boldog ember lettem.”

A súlyzós edzéseket is kipróbálta, 2018 januárjától 72 kilót fogyott Forrás: Instagram/danisweightlossjrny

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.