A húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat a sonka és a főtt tojás, de vannak olyan trükkök, amelyekkel még hangulatosabbá és csodásabbá teheted a díszítését. Ezekből hoztunk most pár példát, amelyeket természetesen abszolút ér a saját ízlésednek megfelelően átalakítani.

A megterített asztalt feldobhatod egy textilszalvétába tekert hímes tojással. A legjobb, ha ez nem csupán dísz, hanem ehető is, így az első fogás már tálalva is lesz. Választhatod a képen látható egyszínű nyuszisat, de akár mintás tojással is kedveskedhetsz vendégeidnek.

A textilszalvétába tekert tojással feldobhatod a megterített asztaltForrás: Shutterstock

A főtt, színes tojásokat nyugodtan tedd vissza a tojástartóba, majd helyezd el az asztalon. A megfelelő kiegészítőkkel remek összképet és elegáns rusztikusságot kölcsönözhetsz a terítésnek, mellyel egész biztos, hogy meg fogod lepni a hozzád érkező locsolókat.

Elegáns rusztikusságot kölcsönözhetsz a terítésnek, ha a színes tojásokat a tojástartóban hagyodForrás: Shutterstock

Várd a locsolókat nyuszis, csibés bögrék és kancsók társaságában – melyeket akár te is elkészíthetsz egy kis kézügyességgel vagy nyomdával otthon. Ezekből természetesen kínálhatod például a finom húsvéti limonádékat is, de csak díszként is remekül funkcionálnak, némi színes tojás társaságában.

Egy kis kézügyességgel akár te is készíthetsz nyuszis bögréket, kancsókatForrás: sophieallport.com

A letisztultabb és finomabb vonalak kedvelői számára ez egy tökéletes húsvéti asztalkép lehet. Nincs semmi sem eltúlozva, a lágy színek harmóniája tökéletes egy kellemes nyuszis ünnephez. A tulipán és az apró festett tojások, valamint a visszafogott külsejű desszert csodás összhangban van egymással.

A lágy színek harmóniája tökéletes egy kellemes nyuszis ünnephezForrás: gardentrading.co.uk

A húsvéti tojás nem csak a tyúktól származhat. Meglepő mintázatú, apró fürjtojásokat is kínálhatsz. Sőt, akár a terítéken is megjelenhetnek, egy igen modern és luxusérzést kölcsönző dizájn részeként.

Meglepő mintázatú, apró fürjtojásokat is kínálhatszForrás: Shutterstock

Csodás húsvéti készülődést kívánunk!