Erősíts plank- és guggolásvariációkkal: nem fogod megbánni!

planking guggolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha olyan gyakorlatsort keresel, amely a legkényesebb részeket, vagyis a hasat, a popsit és a combot egyszerre erősíti, miközben az egész testedet is átmozgatja, akkor ez a 10 perces edzés neked szól. Ha eddig lebecsülted volna a 10 perc erejét, ez után a gyakorlatsor után biztosan nem fogod – az izomláz ugyanis garantált! 

A plank egy saját testsúllyal végzett gyakorlat, amely kiváló hasizom-erősítő, de a farizmot, a vállat, a hátat és a combot is erősíti. Szuper testtartásjavító, segít felpörgetni az anyagcserét. Korábban részletesebben is írtunk a jótékony hatásairól.

A guggolás a comb és a popsi formálásának az egyik legjobb módja, ráadásul segít a szinte minden nőt érintő narancsbőr leküzdésében is. Ha kerek popsira és feszes bőrre vágysz, a guggolás és annak különböző variációi a kedvenc gyakorlataid lesznek.

A planknél és a guggolásnál is nagyon fontos a helyes kivitelezés. Előbbinél nagyon fontos, hogy ne terheljünk a derekunkra, feszítsük a hasat és a popsit, a popsit soha ne nyomjuk felfelé, egyenes háttal és egyenes derékkal végezzük a gyakorlatot. A guggolásnál főleg a térd biztonságára kell ügyelni, illetve a derék tehermentesítése a has és a popsi feszítésével ebben az esetben is fontos. Térdünk soha ne csavarodjon, mindig a lábfej irányba nézzen.

Így fogyhatsz diéta nélkül – tippekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190424-igy-fogyhatsz-dieta-nelkul-tippek.htmlHa fogyni szeretnél, de úgy érzed, hogy kisebb lépésekben akarsz haladni, akkor nem kell feltétlenül drasztikus diétába fogni. Kezdd olyan változtatásokkal, amelyek egyszerűek, mégis látványosan javíthatják az életminőségedet. Ez Zsír!OrigoDiétás receptek banánnalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190424-bananos-receotek-fogyokurazoknak-dietazoknak.htmlA banán nemcsak, hogy jófajta szénhidrát, de az anyagcserére is jó hatással van. Magas a vas-, kálium- és magnéziumtartalma, de B-vitaminban is gazdag. Fogyókúrában azért is ajánlott a fogyasztása, mert természetes cukorpótlóként használható édességek készítésekor. Íme 3 recept, amit te is imádni fogsz, ha nem szívesen mondasz le az édes ízekről a diéta alatt sem. Ez Zsír!OrigoRendszeres sétával adott le 55 kilót – így változott meg a férfi életehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190416-barry-parkes-eletmodvaltasanak-fogyasanak-tortenete.htmlAhogy eljutott arra a pontra, hogy változtatnia kell az életén, onnantól kezdve meg sem állt a célig az 53 éves Barry Parkes, aki rendkívül tudatosan, észszerűen és mindenféle diéta nélkül adott le 55 kilót. Ismerd meg a történetét! Ez Zsír!OrigoNincs ennél izzasztóbb 5 perc: próbáld ki a plank kihívásthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190412-5-perces-plank-kihivas.htmlA plank gyakorlatról ódákat lehet zengeni, annyira hatékony, és annyira sok jótékony hatása van. Következzen most egy 5 perces kihívás, amely garantáltan megizzaszt. Ez Zsír!OrigoMennyei salátaöntetek, hogy soha ne váljanak unalmassá a zöldségekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190410-mennyei-salataontetek-hogy-soha-ne-valjanak-unalmassa-a-zoldsegek-receptek.htmlA saláta kétségtelenül az egyik legegészségesebb fogás, hiszen tele van zöldségekkel, vagyis kiváló ásványianyag-, vitamin- és rostforrás. Már csak arra kell odafigyelni, hogy a rejtett kalóriatartalom ne rontsa le ezt a jó kis összképet. Ez Zsír!Origo5 + 1 ok, hogy mindennap smoothie-val indítsd a reggelthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190404-mindennap-smoothieval-inditsd-a-reggelt.htmlNemcsak egyszerűen és gyorsan elkészíthető a reggeli turmix, de rendkívül egészséges is. Íme, 5 + 1 ok, hogy miért indítsd minden egyes napodat smoothie-val! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.