A ballagási csokor árának egy részét idén fordítsd jótékony célokra

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
virág adomány jótékony cél ballagás ajándék diák alapítvány ballagási csokor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan diákok ezrei fognak elballagni szeretett iskoláikból, ami ballagási csokrok sok ezreit jelenti. Ám ezek a virágok pár nap alatt elhervadnak, vagyis az így elköltött súlyos összegek semmivé lesznek. Lenne azonban más lehetőség is ezeknek az elköltésére, mellyel nem csupán rászorulóknak segíthetünk, de a díszpapírba csomagolt kirakatértékek helyett még példát is mutathatunk.

Egy ballagási csokor ára minimum 5000–6000 Ft, de ha extrákkal vagy épp különleges virágkompozícióval kívánjuk megmutatni, mennyire büszkék vagyunk a ballagóra, úgy már bőven 10 000 forint felett kell számolnunk. Egy diák minimum 3–6 csokorral végzi a tantermek végigjárását, ami már osztályokra lebontva is hihetetlen végösszeget mutat.

„Nincs értelme” – Egy tanár véleménye a szóbeli érettségiről

A szóbeli érettségi vizsgák nem csupán a diákokat „gondolkodtatják” el. Egy tanár – aki évek óta vesz részt a szóbeli érettségiken – a Life.hu olvasóinak elmondja a véleményét, sőt. Meg fogsz lepődni azon, amin változtatna! Olvasd tovább!

Természetesen a hagyomány része, hogy virággal gazdagítsuk a ballagók egyetlen szabad kezét, miközben ők nosztalgikus könnycseppeket morzsolnak el szemük sarkában a Gaudeamus igitur sorait énekelve. Nem is kell ezt az élményt elvenni se tőlük, se magunktól.

Ám ahelyett, hogy tízezrekért vennénk kidobásra ítélt csokrokat, megtehetnénk, hogy csupán egy szál virágot ajándékozunk, a többi pénzt pedig adományként felajánljuk valamilyen alapítványnak, szervezetnek.

Ezt sok helyen megtehetjük a gyermek nevében, sőt, van, ahol támogatói oklevelet is kiállítanak, amit a virág mellé helyezhetünk.

A ballagási csokor árának egy részét idén fordítsd jótékony célokra Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A középiskolai kötelező önkéntes munka is azt a célt szolgálja, hogy a fiatalok megértsék, a járványszerű nárcizmusból van kiút. Az empátia növelése közös érdekünk, melyet példamutatással a legegyszerűbb és a leghatékonyabb elérni. Akár a ballagó diáktól is megkérdezhetjük, hogy ő milyen alapítványnak, szervezetnek adna szívesen. Sőt, a legjobb, ha őt bevonva döntünk, mivel így fogja igazán ajándéknak érezni.

Harmadik éve tart egy kezdeményezés, melynek KézenFogva Ballagunk a neve. Idén már több mint 1000 középiskolai diák kéri rokonaikat, barátaikat, hogy a ballagásra szánt virágok árának egy részét fordítsák inkább jótékony célra, és segítsék közösen a fogyatékos fiatalokat.

Ebből is látszik, hogy a fiatalok érzik, adni épp olyan jó, mint kapni, és sokan gondolnak azokra, aki nem olyan szerencsések, mint ők. Ez a hozzáállás pedig reményt ad egy jobb jövőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.