költséghatékony olcsó filléres Nyár nyaraló lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyaraló sok helyen még mindig a régi, otthonról leselejtezett bútorokat, a csupán funkcionális konyhát jelenti. Ezzel pedig nincs is semmi baj. Ám ebben az esetben sem kell feltétlenül nélkülöznöd az esztétikum nyújtotta varázst, ami egyszerre nyugtat és gyönyörködtet. Nézzük hát, mivel is tudod minimális anyagi ráfordítással feldobnod a nyaralódat.

A nyaralódban akár heteket is tölthetsz, nem mindegy hát, hogy ezeket a napokat milyen környezetben éled meg. Nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod ahhoz, hogy kicsit megújítsd, érdemes tehát még a főszezon előtt gondolnod rá.

A régi, itt-ott már igencsak megkopott kárpitok filléres felújítói a takarók és párnák. Egyszerűen csak takard le hozzád közel álló színű, nagyméretű takarókkal a kanapét, foteleket, és helyezz rájuk díszpárnákat. Ezek lehetnek olcsóbb huzatok, amiket régi, már nem használt párnákra teszel. Így az újrakárpitozás költségének töredékéből tudod szemet gyönyörködtetően megújítani a nyaraló nappali részlegét.

Takard le hozzád közel álló színű, nagyméretű takarókkal a kanapét, és helyezz rájuk díszpárnákat Forrás: Shutterstock

Az ablakokon lévő függönyöknek nem csupán az a szerepük, hogy a kíváncsiskodó szemek elől elrejtsék a benti „titkokat”. Ma már a nagyobb lakberendezési áruházakban is kaphatók igen kedvező árú függönyök, sőt. A sötétítőt egy nagy, ugyanakkor vékony anyagú ágytakaró is helyettesítheti, ami így szintén jóval kevesebb pénzedbe kerül.

A falak jelentőségét sem szabad alábecsülnöd. Sok nyaralóban lógnak teljesen felesleges és az időszakos lakók számára idegen festmények, képek. Ezektől szabadulj meg és tegyél ki családi képeket, melyek a nyaralóhoz kötődnek. Ezzel személyesebbé és vidámabbá, már-már nosztalgikussá varázsolhatod a tereket.

Az idegen festményeket, képeket cseréld le családi portrékra Forrás: Shutterstock

A lámpatestek is sok helyen még a szocreál időszakot idézik. Természetesen ezek is lehetnek impozáns kiegészítői egy retró környezetnek, de ha te nem ennek a híve vagy, úgy ideje lecserélned őket.

Összegyűjtöttünk pár kiegészítőt, amelyek kedvező ára egészen biztosan inspirálóan fog hatni rád:

1. Párnahuzat többféle – Jysk 850 Ft, 2. Lysboj mennyezeti lámpa – Ikea 495 Ft, 3. Maik takaró többféle – Kika 899 Ft, 4. Mini égősor – Butlers 2990 Ft, 5. Zsinórfüggöny – Mömax 990 Ft Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.