A hét ötlete: csináld magad hamis kaktuszfarm kavicsfestéssel

DIY kaktusz kavicsfestés a hét ötlete virágcserép csináld magad kavics
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavasszal mind szeretnénk virágokkal, növényekkel körbevenni magunkat, ám vannak helyek, ahová nem lehet bevinni élőt – például munkahely –, vagy épp mi vagyunk totálisan alkalmatlanok arra, hogy életben tartsuk őket. Nos, ha már a kaktusz sem bírja nálad, készíts kavicsokból csodás virágcserépbe valót.

A kavicsokra kaktuszokat a legkönnyebb festeni, ráadásul a végeredmény így egészen élethű lesz. Akár gyerekekkel együtt is elkészítheted, de vigyázz, mert függőséget okoz!

Kaktuszfarm kavicsokból

Elsőként válaszd ki a virágcserepet, ami akár mosolyoghat is, töltsd meg virágfölddel – ebbe lehet majd stabilan beleállítani a kőkaktuszokat. Ezután vízparton vagy hobbiboltban szerezd be a megfelelő méretű és mennyiségű nagy, laposabb kavicsokat és pár apróbbat – amikkel majd körberakod őket a cserépben. Ezután indulhat is a festés.

A kavicsokra kaktuszokat a legkönnyebb festeni, ráadásul a végeredmény így egészen élethű lesz Forrás: elnidodemamagallina.com

A kavicsokat alaposan mosd meg és hagyd megszáradni. Használhatsz akrilfestéket, de a tempera is remekül mutat rajtuk. Érdemes a zöld két-három árnyalatával is dolgoznod alapként, majd erre jöhetnek – száradás után – a fehér minták, amik kaktuszossá teszik őket. Ezt vékony ecsettel vagy akár alkoholos filctollal is rajzolhatod. Kész is vagy! Már csak annyi a dolgod, hogy ízlésesen elhelyezd őket a virágcserépben és körberakd az apró kavicsokkal.

Ezeket a kaktuszokat nem kell locsolni, mégis örökké szépek maradnak Forrás: elnidodemamagallina.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.