Tavasszal mind szeretnénk virágokkal, növényekkel körbevenni magunkat, ám vannak helyek, ahová nem lehet bevinni élőt – például munkahely –, vagy épp mi vagyunk totálisan alkalmatlanok arra, hogy életben tartsuk őket. Nos, ha már a kaktusz sem bírja nálad, készíts kavicsokból csodás virágcserépbe valót.

A kavicsokra kaktuszokat a legkönnyebb festeni, ráadásul a végeredmény így egészen élethű lesz. Akár gyerekekkel együtt is elkészítheted, de vigyázz, mert függőséget okoz!

Kaktuszfarm kavicsokból  

Elsőként válaszd ki a virágcserepet, ami akár mosolyoghat is, töltsd meg virágfölddel – ebbe lehet majd stabilan beleállítani a kőkaktuszokat. Ezután vízparton vagy hobbiboltban szerezd be a megfelelő méretű és mennyiségű nagy, laposabb kavicsokat és pár apróbbat – amikkel majd körberakod őket a cserépben. Ezután indulhat is a festés.

A kavicsokra kaktuszokat a legkönnyebb festeni, ráadásul a végeredmény így egészen élethű leszForrás: elnidodemamagallina.com

A kavicsokat alaposan mosd meg és hagyd megszáradni. Használhatsz akrilfestéket, de a tempera is remekül mutat rajtuk. Érdemes a zöld két-három árnyalatával is dolgoznod alapként, majd erre jöhetnek – száradás után – a fehér minták, amik kaktuszossá teszik őket. Ezt vékony ecsettel vagy akár alkoholos filctollal is rajzolhatod. Kész is vagy! Már csak annyi a dolgod, hogy ízlésesen elhelyezd őket a virágcserépben és körberakd az apró kavicsokkal.

Ezeket a kaktuszokat nem kell locsolni, mégis örökké szépek maradnakForrás: elnidodemamagallina.com