Tilápia-buli – a világ legeredményesebb diétája Németh Dorottya fitneszvilágbajnok ajánlásával

diéta Németh Dorottya fogyás étrend tilápia sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezer meg ezer diéta kering a nagyvilágban, amik rövid távú megoldást vagy csak jojóeffektust eredményeznek. Most megosztunk veletek egy olyan módszert, ami bár tovább tart, mint a last minute fogyókúrák, mégis érdemes végigcsinálni, mert teljesen átalakítja a tested.

Németh Dorottya kétszeres fitneszvilágbajnok sportolónőtől lestük el az úgynevezett tilápia-buli néven elhíresült diétát, ami teljes mértékben az egészséges étkezésen és a megfelelő fehérjebevitelen alapul.

A lényege az, hogy minimális szénhidrátot kell fogyasztani, fehérjéből viszont annyit, ami a súlyod megszorozva 2 grammal. Tehát ha valaki 70 kilót nyom, annak napi minimum 140 gramm fehérjét kell a szervezetébe jutattnia. A legjobb, ha tilápia halat eszel, de ha nem szereted a tengeri herkentyűket, akkor pulykát és marhát is fogyaszthatsz.

Faragd le a kilókat a kiegyensúlyozott étkezéssel Forrás: Shutterstock
  • Minden nap egyél meg annyi fehérjét grammban, ami a testsúlyod kétszerese: 70 kiló esetén ez 140 gramm fehérjét jelent.
  • Fogyassz sok zöld zöldséget: zellert, kígyóuborkát, brokkolit, spárgát, cukkinit, rukkolát stb.
  • Minden másnap egyél szénhidrátot: vagy reggelire 30 gramm zabpelyhet, vagy ebédre 50–100 gramm basmati rizst, ami kifőzve ennyi.
  • Fontos figyelni a zsírokra is: mandula, avokádó, 1-2 tojás sárgája vagy 1 teáskanál mogyoróvaj naponta.
  • Fűszerezhetsz, sózhatsz és használhatsz olívaolajat vagy kókuszzsírt is.
  • Heti egyszer pedig egy étkezéssel lehet csalni, amikor azt eszel, amihez csak kedved van.
  • Vágj bele még ma!

Mielőtt valaki drasztikus diétába kezdene, kérje ki orvosa tanácsát!

Kokó küldetése megszerettetni a futást az emberekkelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190507-nemzeti-futoverseny-koko-kuldetese-megszerettetni-a-futast-az-emberekkel.htmlJúnius 8-án első alkalommal rendezik meg a Nemzeti Futóversenyt Budapesten. Az esemény célja, hogy minden magyar ember figyelmét felhívja az egészséges életmód és a rendszeres sport fontosságára, a befolyt nevezési díjakból pedig preventív, egészségmegőrző programokat támogatnak. Ez Zsír!OrigoÍgy állapítsd meg egyszerűen, túlsúlyos vagy-ehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190506-igy-allapitsd-meg-egyszeruen-tulsulyos-vagye.htmlLétezik egy egyszerű módszer arra, hogy megállapítsd, túlsúlyos vagy-e. Ez Zsír!OrigoKovi, az egykori pornóproducer 85 kiló súlyfeleslegtől szabadult meghttp://www.life.hu/ez-zsir/20190506-kovi-az-egykori-pornoproducer-85-kilo-sulyfeleslegtol-szabadult-meg.htmlMagas vérnyomást, megemelkedett vércukorszintet és erős fájdalmakat is okozott Kovács Kovi Istvánnak az a hatalmas súlyfelesleg, amelyet a testén kellett cipelnie. Az egykori pornóproducer most 85 kilótól szabadult meg. Ez Zsír!Fotó: Hirling Bálint - OrigoMég csak 14 éves volt, amikor elérte a 130 kilót, de csak felnőttként sikerült lefogyniahttp://www.life.hu/ez-zsir/20190503-amber-neal-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlAmber Neal már 14 évesen is 130 kiló volt, a főiskolán pedig elérte a 160-at. Nagyon hosszú út vezetett el odáig, míg végül ki tudott állni önmagáért, és segítséget kért a mértéktelen evészavar, a depresszió és a szorongás leküzdésében. Ismerd meg Amber történetét! Ez Zsír!OrigoSchobert Norbi majdnem 10 kilót adott lehttp://www.life.hu/ez-zsir/20190506-schobert-norbi-majdnem-10-kilot-adott-le.htmlSchobert Norbinak gyorsan sikerült megszabadulnia a feleslegtől, amit direkt szedett fel. Ez Zsír!Fotó: Szabó Gábor - OrigoA nyári formára készülsz? Ez a 10 perces hasizomgyakorlat neked szólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190502-10-perces-hasizomgyakorlat-a-tonusos-hasizmokert.htmlA nők esetében vannak kifejezetten kényes testrészek, mint a comb, a popsi, na és persze a has. Az erős hasizom egyébként nemcsak esztétikailag fontos, de a helyes testtartás miatt is. Az erős mélyizmok leveszik a terhelést a csigolyákról, a derékról. Ez Zsír!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.