A hálószoba az egyik legfontosabb szoba a házban. Ez az a hely, ahol kipihenheted az egész napos fáradtságot, levetkőzheted a felgyülemlett stresszt és élvezetet nyerhetsz. Ám nem elég csupán egy kényelmes ágy ahhoz, hogy igazán vonzóvá tedd az érzékeid és energiáid számára. Ha nem érzed megfelelőnek, nem tudod magad kipihenni, érdemes kipróbálnod a feng shui lakberendezési tippeket.

A feng shui az egyensúly és a pozitív, hasznos energiák áramlásának művészete, amelyet könnyedén megvalósíthatsz otthonodban is. Ebben segítenek Anjie Cho feng shui szakértő gyakorlati tanácsai. 

Így legyen „feng shui" hálószobád!  

1. Legyen kényelmes, gondoskodó, támogató, és mindenekfelett nyújtson otthonos érzést. A környezeted ugyanis – az aktuális hangulatodon kívül – hatással van a jóllétedre és az egészségedre is.

A hálószobád legyen kényelmes, és nyújtson otthonos érzéstForrás: Shutterstock

2. Az ágyad sose legyen az ajtóval szemben, de fontos, hogy benne fekve ráláss. A legjobb megoldás, ha átlósan helyezed el.

3. Az ágytámlád legyen szilárd agyagból, az ágyhoz rögzítve. Ez összekapcsol a jelenlegi vagy jövőbeni partnereddel, stabilitást biztosít a női és a férfi energiák között.

4. Az ágyad sose legyen rácsokkal, oszlopokkal határolt, mivel ezzel egyfajta börtönbe zárod magad.

Forrás: Giphy
8 dolog, amit azonnal dobj ki a hálószobádból!

A hálószoba egy szentély, a pihenésé és a nyugodt alvásé. Ezt azonban sok olyan dolog zavarhatja, amelyekre szinte már kötelező kellékként tekintünk. Lehet, hogy a reggeli fáradtságnak pár apró lépéssel véget vethetsz. Ebben segítünk most. Olvasd tovább!

5. Fontold meg, hogy a hálószobai tévét elrejted egy erre alkalmas szekrénybe, és csak minimális időre kapcsolod be – a legjobb természetesen az lenne, ha egyáltalán nem kapna a hálószobádban helyet. Semmiképp se a tévé hangjára és fényeire aludj el, hiszen ez zavaróan hat az agyadra, miközben pihenne.

6. A természet ölelése egyszerre pihentet és tölt fel energiával. Ám a feng shui nem minden növénynek „örül". Válassz lekerekített szélű, puha hatású szobanövényeket.

7. Az ágynemű szempontjából a legkiválóbb választás az organikus, hiszen az ebben duzzadó természetes, szintetikustól mentes anyagok mind pozitív töltést ígérnek éjszakára.

A legjobb választás az organikus ágyneműForrás: Shutterstock

8. A fény nagyon fontos, de nem szabad túlzásba esni, mivel az inkább elvesz, mint ad. A legjobbak a meleg fények és a gyertyák.

9. A családi fotók lényegében bárhol jól mutatnak a lakásban, kivéve a hálót. Ez a helyiség csakis rólad és a párodról szól, itt nincs helyük a családtagoknak.

10. A falra akasztott képek ne legyenek túl alacsonyan, mivel ezzel csökkented az érzelmek átélésének lehetőségét, intenzitását. Ugyanez a koncepció vonatkozik az ágyakra is.

A falra akasztott képek ne legyenek túl alacsonyanForrás: Shutterstock