Diéta mellett nem kifejezetten javasolt az alkoholfogyasztás, de ha nem tudsz lemondani róla, eláruljuk, hogyan lehet úgy fogyasztani, hogy ne tedd tönkre az eddig elért eredményedet.

A jó idő beköszöntével egyre nehezebb ellenállni a könnyű fröccsöknek, de a diétának nem tesz jót az alkoholfogyasztás. Egy dietetikus azonban elárulta, hogyan lehet iszogatni úgy, hogy ne tedd tönkre a diétád – írja a Men's Health.

Így igyál, ha diétázol – Képünk illusztrációForrás: smirnof / shutterstock.com

Fontos a minőségAz alkoholra is igaz az, ami a legtöbb élelmiszerre: nem mindegy, hogy milyet iszunk. Nagyon fontos, hogy minőségi legyen az ital, így kevesebb cukor kerül a szervezetünkbe. Természetesen a mennyiségre is oda kell figyelni: heti 1-2 alkalommal néhány pohár bor még belefér.


Mi a helyzet a kézműves sörökkel?A kézműves sörök magasabb alkoholtartalommal bírnak, ezért több kalóriát is tartalmaznak. Egy literes, 9%-os kézműves sörben 270 kalória van, ezért ha lehet, válassz minél gyengébbet.


A vodka jó választás paleodiéta esetén?A szigorúbb paleodiéták nem támogatják az alkoholfogyasztást, de vannak megengedőbb változatok, amelyekben a vodka nem tiltólistás, ám fontos meggyőződni arról, hogy biztosan burgonyából készült-e. Emellett egyes paleodiéták a tequilát és a rumot is engedélyezik.