Gömöri András Máté, az Operettszínház művésze nem kisebb célt tűzött maga elé, mint hogy testépítő lesz. A hétvégén vett részt az első megméretésén, és bár rosszul lett, remek eredménnyel zárt.

Testépítőnek állt Gömöri András Máté, az Operettszínház művésze. A hétvégén vett részt első versenyén, amely bár remekül zárult, nem ment zökkenőmentesen. 

"Volt egy pillanat, amikor éreztem, hogy baj lehet, szédültem, nem is hallottam, amikor a bírák elé szólítottak. Végig arra koncentráltam, hogy el ne ájuljak" – mesélte a Borsnak Gömöri András Máté. 

"Ez az első versenyem, nyolc hónapja vártam erre a pillanatra. Nyilván a stressz is közrejátszott a rosszulléthez. Másrészt ezek a pózok valódi erőkifejtéssel járnak, úgyhogy a szervezetem tartalékai időközben majdnem teljesen kimerültek. A verseny után hátramentem, ittam két korty vizet, és a lábamat az égnek kellett emelnem, így lettem jobban" – folytatta a művész, aki remek eredménnyel zárt a napot a miskolci Egyetemi Körcsarnokban. 

Gömöri András Máté jól szerepelt a versenyenForrás: Balázs Gergely Photography/Balázs Gergely

Ő lett a legjobb testű újonc, a 180 centiméter felettiek testépítő győztese, és végül az abszolút győztes is. Szokatlan táncos produkcióját ujjongva fogadta a közönség. Felesége, Polyák Lilla és két fia is ott szurkolt a nézőtéren. Legfőbb támasza is felesége volt. Félóránként etette csokoládéval Gömörit, kezébe adta a súlyokat, szalagokat. 

"Lilla nélkül nem tudtam volna végigcsinálni. A felkészülés mellett Színművészeti Egyetemre járok, forgatásokra, edzésekre, napi 4–5 órát aludtam. Ő készítette elő az ételeimet, mindent grammra pontosan, hogy nekem csak ki kelljen vennem a hűtőből hajnalonként" – fogalmazott Gömöri András Máté, aki szigorú, pontosan kimért diétát követett a felkészülés alatt.