praktika narancsbőr Nyár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ősi ellenség, ami főleg a nyári szezonban keseríti meg a nők életét. A mozgásszegény életmód, a rossz táplálkozási szokások, de a genetika is felelős érte. Nem minden esetben tudjuk teljesen eltüntetni, de sokat javíthatunk rajta házi praktikákkal is. 
  • Egyik kedvenc filléres tippünk, ami tényleg hatásos. Valójában egy kis edzésről van szó, ugyanis a hideg és meleg víz váltakozása az ereket edzi, és élénkíti a vérkeringést. Minden tusolásnál megcsinálhatod, kezdd a meleg vízzel, majd jöhet a hideg, és néhányszor még változtasd ilyenképpen a hőfokot félpercenként.
A hideg és meleg víz váltakozása az ereket edzi, és élénkíti a vérkeringést Forrás: Shutterstock
  • Szintén a vérkeringés fokozásával, a méregtelenítés serkentésével érhetünk el eredményt a különböző illóolajok használatával. Válaszd a fahéjat, a citromot, a borsmentát, a rozmaringot vagy a paprikát. A 100%-os tisztaságú illóolajat egy kevés olívaolajban keverd el, majd jöhet a masszázs.
  • Nem kell mindenképpen profi masszőrhöz járnod, akár a barátoddal is megmasszíroztathatod magad, de akár egy kisebb masszírozógépbe is érdemes befektetni. A narancsbőr „megmunkálása” segít „összetörni” a zsírsejteket, fokozza a vérkeringést, ezáltal pedig a salakanyagok távozása is felgyorsul. Hatékony módszer lehet egy szivacs használata is, amivel rendszeresen átdörzsölöd a bőrödet.
Nem kell mindenképpen profi masszőrhöz járnod, akár a barátoddal is megmasszíroztathatod magad Forrás: Shutterstock
  • A napi két liter folyadék nélkül nincs szép bőr és nincs egészséges test. Ez mindennek az alapja. A rengeteg méregtelenítési tipp között ez az elsődleges, ugyanis ha megiszod a szükséges folyadékmennyiséget, néha egy kevés citrommal vagy gyömbérrel, már rengeteget tettél magadért és a narancsbőr csökkentéséért.

Zsírégetésre fel! Ezt fogyaszd, ha fogyni szeretnél

Ahhoz, hogy megszabadulj pár kilótól, vagy beindítsd a zsírégetést, néhány apró változtatás is elég lehet az étrendedben. Mutatjuk a kedvenc zsírégető nassolnivalónkat, az édességeket is kiváltó smoothie-nkat és az üdítőket helyettesítő szuperegészséges italunkat. Olvasd el korábbi cikkünket!

  • Bárhogyan is szeretnéd, a sportot nem lehet megúszni. De miért is akarnád? Hiszen annyi pozitív energiát nyerhetsz belőle, hogy nem is hinnéd. Csak meg kell találnod azt a sportot, ami a legközelebb áll az egyéniségedhez. Hidd el, akkor te is rá fogsz kattanni, és egyáltalán nem fog gondot okozni a heti 2-3 alkalom. A narancsbőr leküzdéséhez elsősorban aerob mozgást érdemes végezni: a futás, a biciklizés és az úszás is jó megoldás. A sport mellett a kiegyensúlyozott táplálkozásra is feltétlenül érdemes odafigyelni: kerüld a cukrot és a finomított lisztet, helyette a rostban gazdag táplálkozást részesítsd előnyben, ami pörgeti az anyagcserét, így a salakanyagok hamar kiürülhetnek a szervezetedből.
A narancsbőr leküzdéséhez elsősorban aerob mozgást érdemes végezni: a futás jó megoldás Forrás: Shutterstock

A jó anyagcsere a karcsúság titka

A megfelelően működő anyagcsere amellett, hogy ellátja a szükséges tápanyagokkal a sejtjeinket, nem hagyja felhalmozódni testünkben a salakanyagokat. Éppen ezért az egészséges étrenddel kiegészítve távol tartja vagy éppen elégeti a plusz kilókat. A jó közérzet már csak a bónusz. Olvasd el korábbi cikkünket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.